Презентація для проведення уроку-КВК Вегетативні та генеративні органи рослин

Про матеріал

КВК

Вегетативні та генеративні органи рослин

Мета: узагальнити та систематизувати та перевірити знання учнів з теми, вчитись застосовувати набуті знання на практиці; розвивати комунікативні навички, основні розумові операції (вміння виділяти головне, порівнювати,узагальнювати, систематизувати,вміння розпізнавати частини рослин і тренувати їх у застосуванні набутих знань у нестандартних ситуаціях); виховати взаємоповагу, естетичні смаки учнів, відповідальність за стан навколишнього середовища, бережливе ставлення до природи..

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вегетативні КВК та генеративні органи рослин

Номер слайду 2

1. Кросворд « Будова квітки» (10 хв)

Номер слайду 3

2. «Що зайве?» (7 хв)

Номер слайду 4

2. «Що зайве?» (7 хв)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

3. «Правильна цифра» (7 хв) 1) Верхня 2) Нижня 3) Простий 4) Складний 5) Повітря 6) Комахи

Номер слайду 7

Бліц №1 1) група квітів, розміщена в певному порядку. 2) запасаюча тканина в насінині. 3) плід гороха. 4) наука про рослини. 5) вчений, який відкрив подвійне запліднення. 6) запилення за допомогою людини. 7) процес утворення поживних речовин на світлі. 8) тканина, що вкриває листок. 9) розташування листків на рослині. 10) вкриває кінчик кореня.

Номер слайду 8

Бліц №2 11) випаровування води рослиною. 12) частина маточки, на яку потрапляє пилок. 13) зовнішнє дихання. 14) кожний рік утворюються в стеблі. 15) процес, в результаті якого виділяється енергія в клітині. 16) отвори в корку стебла дерев. 17) твірна тканина стебла та кореня, що забезпечує ріст в товщину. 18) плід соняшника. 19) ода або декілька насінин, оточених оболонкою. 20) плід, що має одну насінину.

Номер слайду 9

Бліц №3 21) отвори у шкірочці листка. 22) тканина стебла, що забезпечує рух речовин від листків до коренів. 23) процес злиття чоловічої та жіночої гамет. 24) плід в горобини. 25) кількість сперміїв у пилковому зерні. 26) твірна тканина верхівки стебла. 27) суцвіття моркви. 28) плід маку. 29) зачатковий пагін. 30) пелюстки та чашолистики утворюють ___.

ppt
Додано
18 квітня 2018
Переглядів
1253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку