Презентація для студентів - механіків на тему "Моя майбутня професія"

Про матеріал
Професія механіка у нинішньому світі технологічного прогресу має широкий профіль, тому дуже популярна та актуальна.Презентація стане у нагоді студентам механічного профілю та узагальнить поняття про майбутню професію.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя майбутня професія

Номер слайду 2

Моя майбутня професія слюсар з ремонту сільськогосподарських машин Професія слюсар бере свій початок з того моменту, як людство стало винаходити машини, механізми, коли знадобилися спеціалісти для їх збірки, обслуговування та ремонту.

Номер слайду 3

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування обслуговує трактори, комбайни різних марок та значний парк машин: ґрунтообробні (плуги, борони, лущильники, культиватори, котки тощо), поливні, посівні та посадочні, машини для захисту рослин, для заготівлі сіна чи силосування, для збирання технічних культур і картоплі, зерноочисних та багато інших.

Номер слайду 4

Жодна сільськогосподарська машина або механізм не можуть бути відремонтовані без розбирання, припасування, регулювання, тобто без участі слюсаря. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування — ліквідовує несправності машин та окремих механізмів, подовжує термін їхньої роботи, повніше використовує ресурс усіх вузлів машин.

Номер слайду 5

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування має  знання механіки, математики, креслення, знає  будову, принцип дії, призначення та правила експлуатації машин і способи усунення несправностей; способи застосування і зберігання вимірювального інструменту; основні властивості металів, основи організації ремонтного виробництва і слюсарної справи.

Номер слайду 6

Такі фахівці потрібні для різних видів виробництва, тому що це вузька спеціалізація слюсарів, підготовка та навчання яких ведеться саме для тієї галузі, де вони будуть працювати. Слюсар-ремонтник займається ремонтом, монтажем, налагодженням, регулюванням та діагностуванням механізмів. Після виявлення проблеми, він проводить ремонт, заміну пошкоджених деталей, монтаж нових.

Номер слайду 7

Ця професія необхідна і в машинобудуванні, і на будівництві, і в хімічній промисловості, і в фермерському господарстві, бо машини і механізми стали невід’ємною частиною нашого життя. Переоцінити важливість даної професії складно, адже безперебійну роботу будь-якого виробництва забезпечує саме слюсар-ремонтник.

Номер слайду 8

Кінець

pptx
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку