Презентація для учнів 4 класу " Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Презентація для учнів 4 класу по предмету Я досліджую світ " Здоровий спосіб життя"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: ” Здоровий спосіб життя ”

Номер слайду 2

Мета: надати учням  інформацію про здоров'я, фактори, що впливають на формування здоров'я; ознайомити із шкідливим впливом алкоголю, тютюну, наркотиків на молодий організм; спонукати учасників взяти на себе відповідальність за власне здоров'я; показати, що вижити в наш час - це значить піклуватися про власне здоров'я.

Номер слайду 3

  Девіз: «Я не маю права тобі вказувати, але вважаю за потрібне попередити: шкідливі звички - це твоя розруха і твоя смерть.»

Номер слайду 4

Асоціативний кущ. Здоров'я Життя. Хороше самопочуття. Загартовування. Спорт. Правильне харчування. Свіже повітря. Відсутність шкідливих звичок. Відпочинок

Номер слайду 5

 Здорова людина - це така людина, яка життєрадісно й охоче виконує обов'язки, покладені на неї життям, і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності. Здоров'я - найцінніше багатство. Великим щастям для людини вважаються збереження здоров'я та працездатності до самої смерті.

Номер слайду 6

Наше здоров'я залежить від таких основних чинників:• Спадковості - на 20 %,• Екології - на 20 %,• Рівня медицини - на 10 %,• Способу життя - на 50 %. Спосіб життя - це той чинник здоров'я, який майже цілком залежить від нашої поведінки. Половина здоров'я залежить від тебе, тому своє здоров'я можна поліпшувати або псувати. Такі чинники як вживання алкоголю, тютюнопаління, уживання наркотиків псують наше здоров'я, а також можуть призвести до летальних випадків.

Номер слайду 7

Гра: “ З'єднай прислів'я “ Бережи  одяг, поки новий,  У здоровому тілі – а здоров’я  поки  молодий. Хто день починає з зарядки,здоровий дух.у того все буде в порядку.а здоров'я одне. Здоровому пір'яа хворому каміння. Хвороб безліч,Здоров'я  не купиш —Хочеш добре виглядатийого розум дарує.не треба нервувати.

Номер слайду 8

Шкідливі звички. Тютюнопалíння (або просто паління) — набута шкідлива звичка вдихання диму тліючого висушеного листя тютюну. Найважливішим компонентом тютюнового диму є нікотин. Регулярне вживання нікотину викликає тютюнову залежність. Тривале і часте паління тютюну завдає значної шкоди здоров'ю курців, та оточуючих їх людей, що не палять.

Номер слайду 9

Алкогольні напої – це напої, що містять алкоголь (етиловий спирт), воду та речовини, що надають йому запаху та смаку. Той, хто вживає алкоголь систематично, ризикує стати алкоголіком, тобто потрапити в психічну та фізичну алкогольну залежність. Фізична залежність полягає в тому, що перерва при регулярному вживанні спиртного може спричинити збільшення кров’яного тиску, відчуття туги та неспокою, лихоманку, безсоння. Психічна залежність полягає а прагненні відчути стан сп’яніння, що витісняє всі інші інтереси, оскільки алкоголь стимулює в мозку “центр задоволення”. 

Номер слайду 10

Наркотики – це хімічні агенти, що викликають ступор, кому або нечутливість до болю. Наркотики  безпосередньо змінюють свідомість людини і руйнують її пам'ять, інтелект, пригнічують відчуття та емоції, а також викликають сильну психологічну та фізіологічну залежність. Наркотики викликають залежність. Навіть одноразове їх уживання може призвести до наркотичної залежності. У підлітків вона розвивається набагато швидше, ніж у дорослих. Відомі випадки, коли перше знайомство з наркотиками закінчувалось смертю.

Номер слайду 11

Кодекс здоров'я Не  палити, не  вживати  алкогольні  напої. Займатися  спортом. Дихати  свіжим  повітрям. Як  можна  більше  ходити. Спати  достатньо. Частіше  посміхатися. Любити  життя.    Намагайтеся  виконувати   цей  кодекс  здоров’я, і  ви  на  довгі  роки  збережете  молодість  та  здоров’я.

Номер слайду 12

Вправа : “ Незакінчене речення “Піклуючись про здоров'я я дотримуюсь…Щодня гуляю на…Відмовляюсь від…Щоденно доглядаю за…Уникаю шкідливих звичок, бо…Спорт у моєму житті… Ранкова зарядка допомагає…Запорукою здоров'я є…

Номер слайду 13

ВСІ  РАЗОМ: Навіщо  нам  наркотики, тютюн  та  алкоголь?В  світі  стільки  цікавих  справ. Краще  спортом  займатися,Щоб  в  гарній  формі  бути. Постійно  гартуватися,Щоб  хвороб  позбутися. Про  поведінку  безпечну. Про  відповідальність  все  знати. Лише  здоровий  спосіб життя. Нам  допоможе  все   перемогти.                За  здоровий  спосіб   життя  ти  і  я,  я  і  ти!      Фізична  культура, праця, посмішка – наші  кращі  друзі!

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
30 жовтня 2023
Переглядів
561
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку