Презентація для учнів 9 класу на тему "Олександр Флемінг"

Про матеріал

Дана презентація містить цікаву інформацію про британського біолога, який відкрив фермент лізоцим та антибіотик пеніцилін. Розробка наповнена фотографіями вченого.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олександр Флемінг. Британський біолог Олександр Флемінг відкрив фермент лізоцим і антибіотик пеніцилін.

Номер слайду 2

Олександра Флемінг народився 6 серпня 1881 р. в  Лохфілді, на фермі неподалік від м. Дарвел в Ейрширі, в Шотландії. Флемінг був третім з чотирьох дітей. Батька Олександр втратив у віці 7 років. Освіту Флемінг отримав в школі Лаудон Мур і в школі м. Дарвел. Протягом двох років він посилено працює над тим, щоб вступити в академію м. Кілмарнок. Отримавши середню освіту, Флемінг відправляється в Лондон, де вступає до Королівського політехнічного інституту.

Номер слайду 3

Протягом 4 років Флемінг служить у флоті, після чого отримує спадщину, залишену йому дядьком і приступає до занять наукою. У 1903 р він влаштовується в лікарню святої Марії, де в 1906 отримує кваліфікацію, що дозволяє йому зайнятися хірургічною практикою.

Номер слайду 4

Свого часу, Олександр був почесним членом стрілецького клубу. З 1900 р. він бере активну участь у складі групи волонтерів, що складалася з вільнонайманих громадян, що проходили підготовку зі стрільби з гвинтівок і великокаліберної зброї, а також в області патологічної анатомії. Ця група набула великої популярності в середині XIX століття, і багато членів входили до неї волонтерських об’єднань надійшли на службу до Британської армії.

Номер слайду 5

Глава стрілецького клубу наполягає на тому, щоб Флемінг залишався в команді, і той приєднується до дослідницької групи лікарні святої Марії, де пізніше стає учнем сера Альмрота Райта, одного з родоначальників вакцинації і імунології. У цій галузі медицини незабаром займає гідне місце і Флемінг, отримавши ступінь бакалавра медицини, а після, в 1908 р, захистивши із золотою медаллю і ступінь бакалавра наук. Після цього Флемінг залишається викладачем при лікарні святої Марії, де пропрацює до 1914 р.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У 1914 році він йде на Першу світову війну, де, будучи капітаном групи військових патологоанатомів Королівської армії, отримує нагороду за відвагу. Флемінг пройде всю війну до кінця. Разом з колегами, він служить в польових госпіталях на Західному фронті у Франції.

Номер слайду 8

Особисте життя23 грудня 1915 р Флемінг одружується на медичній сестрі Сарі Маріон Макелрой. У 1949 р вона вмирає, залишивши Олександру їхнього єдиного сина, Роберта Флемінга, який згодом став лікарем — терапевтом. 9 квітня 1953 р. Олександр Флемінг знову одружується з доктором Амалією Куцурі — Вурекас — своєю грецькою колегою по госпіталю святої Марії.

Номер слайду 9

Внесок в науку. Випадкове, але очевидне відкриття Флемінгом пеніциліну перевернуло світ медицини. Народження антибіотиків і сучасна медицина відкрили велике майбутнє для успішного лікування мільйонів людей по всьому світу.

Номер слайду 10

Помер Флемінг 11 березня 1955 р. у власному будинку, від серцевого нападу.

pptx
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
1545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку