Презентація до батьківського кафетерію "Щоб дитина навчалась" у 1 класі

Про матеріал
Презентація до батьківського кафетерію "Щоб дитина навчалась" у 1 класі допоможе провести батьківські збори по адаптації дітей до школи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ЩОБ ДИТИНА НАВЧАЛАСЬ" Батьківський кафетерій 1 клас

Номер слайду 2

Ми – діти світу. Хто б не були наші батьки, де б ми не жили і в щоб ми не вірили, поводьтеся з нами як з рівними. Ми гідні того, щоб отримувати все найкраще з того, що може дати світ… Декларація прав дитини

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Будь ласка, будьте уважними до мене!

Номер слайду 5

Вступ до школи – переломний момент у житті дитини. Він пов'язаний з новим типом стосунків з оточенням (ровесниками й дорослими), новим видом нової діяльності (навчальної ,а не ігрової). У житті дитини змінюються все: обов'язки, оточення, режим. Це „ кризовий період” у житті дитини, і ця її „ криза” виявляється у тому, що свої ігрові потреби дитина має задовольняти навчальними способами.

Номер слайду 6

Процес адаптації до шкільного життя у дітей триває по різному – від 2 тижнів до 2 – 3 місяців (залежно від рівня їх готовності до школи, психологічними особливостями та станом здоров'я). Вирішальну роль тут відіграє сформований у дошкільному віці рівень готовності до школи, або „шкільної зрілості”.

Номер слайду 7

Ваші діти вже адаптувались до школи! Навчаються: 34 дні та 133 уроки!

Номер слайду 8

Діти познайомились між собою та злились в єдиний колектив! Ознайомились зі своєю партою, письмовим приладдям, уроками, осередками класу та шкільним подвір’ям. Навчились сидіти за партою, тримати ручку, слухати та не перебивати! Мають елементарні знання про навколишню дійсність, про простір, час, живу і неживу природу. Знають правила поведінки у громадських місцях та на природі. Уміють узагальнювати, класифікувати, виділяти головне, другорядне у простих речах. У малюків є жага до знань! Переважає допитливість.

Номер слайду 9

Вміють аналізувати звукові моделі слів, записувати графічні схеми речень. Навчились писати ркописні та друковані літери А, О, У. Також вміють лічити у прямому і зворотньому порядку, записувати натральні числа в межах від 1 до 4, порівнювати їх та обчислювати приклади в цих межах. Висловлювати власні думки та почуття з приводу прослуханого або побаченого! Гарно вчать вірші напам’ять!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Декілька порад щодо режиму дня!

Номер слайду 54

- 12 годин сну з урахуванням обіду (1- 1,5 год.) для поновлення сил; - після школи не спішіть садити дитину за уроки, необхідно 2 – 3 години відпочити; - найпродуктивніший час для приготування уроків з 15 до 16 годин; - зайняття ввечері безрезультатні; - не примушуйте дитину готувати уроки за один раз (після 20 хв. занять необхідно 10 – 15 хвилин перерви);

Номер слайду 55

- під час приготування уроків не сидіть над дитиною, давайте їй можливість працювати самостійно, але якщо буде потрібна ваша допомога, наберіться терпіння; - спокійний тон та підтримка („не хвилюйся, все вийде”, „давай розбиратися разом”), похвала навіть якщо щось не виходить, необхідна; - не акцентуйте увагу на оцінках ( „не дарма з письма в тебе одні „2” та „3”) ; - якщо Ви будете дотримуватись нижче вказаних побажань у вихованні, ваша дитина виросте врівноваженою та спокійною.

Номер слайду 56

Поради батькам першачків!

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Звернення дітей до батьків!

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Тільки разом з батьками, спільними зусиллями, педагоги можуть дати дітям велике людське щастя В. Сухомлинський

Номер слайду 61

Успіхів НАМ у навчанні та вихованні Вашої дитини!

ppt
Додано
6 березня 2019
Переглядів
1090
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку