Презентація "До ДНЯ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ"

Про матеріал

Презентація естафети, котру можна використовувати на заняттях до Дня цивільного захисту, а також на тематичному уроці фізкультури.

Матеріал презентації розбитий на дві частини: теоретична та практична.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

1 завдання Надзвичайні ситуації та їх класифікація Прочитай зміст слайду та запиши його заголовок (який вид надзвичайної ситуації описано в слайді)

Номер слайду 4

Надзвичайні ситуації техногенного характеру  — це транспортні аварії (катастрофи), пожежі, неспровоковані вибухи чи їх загроза, аварії з викидом (загрозою викиду) небезпечних хімічних, радіоактивних, біологічних речовин, раптове руйнування споруд та будівель, аварії на інженерних мережах і спору дах життєзабезпечення, гідродинамічні аварії на греблях, дамбах тощо.

Номер слайду 5

Надзвичайні ситуації природного характеру  — це небезпечні геологічні, метеорологічні, гідрологічні морські та прісноводні явища, деградація ґрунтів чи надр, природні пожежі, зміна стану повітряного басейну, інфекційна захворюваність людей, сільськогосподарських тварин, масове ураження сільськогосподарських рослин хворобами чи шкідниками, зміна стану водних ресурсів та біосфери тощо.

Номер слайду 6

Надзвичайні ситуації соціально-політичного характеру  — це ситуації, пов'язані з протиправними діями терористичного та антиконституційного спрямування: здійснення або реальна загроза терористичного акту (збройний напад, захоплення і затримання важливих об'єктів, ядерних установок і матеріалів, систем зв'язку та телекомунікацій, напад чи замах на екіпаж повітряного чи морського судна), викрадення (спроба викрадення) чи знищення суден, встановлення вибухових пристроїв у громадських місцях, викрадення або захоплення зброї, виявлення застарілих боєприпасів тощо.

Номер слайду 7

Надзвичайні ситуації воєнного характеру — це ситуації, пов'язані з на; слідками застосування зброї масового ураження або звичайних засобів ураження, під час яких виникають вторинні фактори ураження населення внаслідок зруйнування атомних і гідроелектричних станцій, складів і сховищ радіоактивних і токсичних речовин та відходів, нафтопродуктів, вибухівки, сильнодіючих отруйних речовин, токсичних відходів, нафтопродуктів, вибухівки, транспортних та інженерних комунікацій тощо.

Номер слайду 8

2 завдання Правила поведінки у натовпі Натовп – це неорганізоване зібрання людей, що перебувають у безпосередній фізичній близькості і мають спільний об’єкт зацікавлення. Натовп може бути: - випадковий; - обумовлений; - експресивний; - активний.

Номер слайду 9

Переписати один з пунктів правил поведінки у натовпі 1. Уникати великих скупчень людей. 2. Якщо ви потрапили в натовп, треба намагатися поступово вибиратися з центру до краю. 3. Глибоко вдихніть і розведіть зігнуті в ліктях руки в сторони, щоб грудна клітина не була здавлена. 4. Якщо у вас щось упало (випало), не намагайтеся піднімати. 5. У разі падіння намагайтеся якнайшвидше піднятися на ноги. Не опирайтеся на руки (їх віддавлять або зламають). 6. Якщо встати не вдається, згорніться клубком, захистіть голову передпліччями, а долонями потилицю. 7. При виникненні паніки намагайтеся зберігати спокій і здатність швидко і правильно оцінити ситуацію.

Номер слайду 10

3 завдання

Номер слайду 11

Завдання для груп Записати склад тривожної валізи

Номер слайду 12

Тривожна валіза

Номер слайду 13

Номер слайду 14

4 завдання Хто швидше доставить пакет та виконає завдання?

Номер слайду 15

5 завдання Хто швидше одягає протигаз?

Номер слайду 16

6 завдання Хто швидше доставить пораненого до пункту першої медичної допомоги?

Номер слайду 17

Номер слайду 18

7 завдання Хто краще влучить у ціль?

Номер слайду 19

ppt
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
4975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку