Стенд "ОПОВІЩЕННЯ населення і порядок його дій в надзвичайних ситуаціях по сигналу цивільного захисту "УВАГА ВСІМ"

Про матеріал

Стенд : "ОПОВІЩЕННЯ населення і порядок його дій в надзвичайних ситуаціях по сигналу цивільного захисту

"УВАГА ВСІМ" .

Складається з шести сторінок формату А4 та містить інформацію правил поведінки при землетрусах, смерчах, хімічних аваріях тощо.

Перегляд файлу

ОПОВІЩЕННЯ населення і порядок його дій в надзвичайних ситуаціях по сигналу цивільного захисту

"УВАГА ВСІМ"

      Сигнал "УВАГА ВСІМ" - є  попереджуючим і подається включенням вуличних сирен, виробничих гудків та іншим,  раніше встановленими, на об'єктах господарювання    сигнальними засобами для привернення уваги населення 

перед  мовною  інформа­цією.

     Після цього сигналу необхідно включити радіо, телевізор,  приймач радіотрансля­ційної сітки і прослухати повідомлення.    

     Про прослухану інформацію повідомити сусідам.

     В подальшому діяти згідно з вказівками чергового      управління з питань цивільного захисту.

  "Аварія на АЕС"

      У цьому випадлку оприлюднюється наступне повідомлення управління з питань цивільного захисту і порядок дії населення в такій ситуації: "УВАГА! Говорить управління з питань цивільного захисту”.

       "Громадяни! Відбулася аварія на  (назва об’єкту) в (назва населеного пункту) очікується випадання радіоактивних опадів, в зв'язку з цим жителям  (назва населеного пункту) знаходитись в приміщеннях, провести додаткову герметизацію житлових, виробничих, тваринницьких і других примі­щень, закрити шахтні колодязі та інші джерела водозабезпечення, прийняти йодистий препарат".

       Для захисту органів дихання та шлунково-кишечного тракту на відкритій місцевості приміняти респіратори, ватно-марлеві пов'язки, протипильні тканинні маски, при їх відсутності тимчасово можна використати протигаз і другі підручні засоби. Інформація про поведінку населення буде передаватися по радіотрансляційній сітці.

Картинки по запросу чорнобиль

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Аварія на хімічно-небезпечному об'єкті

     "УВАГА! Говорить управління з питань цивільного захисту.

       Громадяни! Відбулася аварія на(назва підприємства)  з виливом сильнодіючої (отруйної) ядовитої речовини.   Хмара зараженого повітря розповсюджується в напрямку_(назва населеного пункту) В зону хімічного зараження попадають (назва населеного пункту) . Населенню, яке проживає в (назва населеного пункту) залишити жилі будинки.

       Рухатись в напрямку         (назва населеного пункту)  .

Картинки по запросу хімічні аварії

Землетрус

      "УВАГА! Говорить управління з питань цивільного захисту’’ .

Картинки по запросу повіньКартинки по запросу землетрус       Громадяни! В зв'язку з можливим землетрусом прийміть заходи безпеки: відключіть газ, воду, елекроенергію, загасіть вогонь в печах, візьміть необхідний одяг, документи, продукти харчування, воду і вийдіть на вулицю: Надайте допомогу при­старілим і хворим, займіть місце у далечині від бу­дівель і ліній електропередач. Знаходячись в при­міщенні під час першого поштовху, встаньте в двер­ний проріз.

Повінь

      "УВАГА! Говорить управління з питань цивільного захисту’’ ’’

       Громадяни! В зв'язку з підвищенням рівня води в річці очікується підтоплення будинків населенню, яке проживає в  (назва населеного пункту)  взяти-одяг, продукти харчування, воду і вийти (назва населеного пункту) для реєстрації на збірному пункті евакуації для від­правлення в безпечні місця.

Урагани,   бурі, смерчі та шквальні вітри

      "УВАГА!" Говорить управління з питань цивільного захисту’’.

   Громадяни! В зв'язку з можливим приближенням (Урагани,   бурі, смерчі та шквальні вітри)  який очікується до (терміни) прийміть необхідні заходи безпеки.   

       Закріпіть техніку, прийміть заходи для додаткового кріплення стіжків, дахів будинків, приховайте сільськогоспо­дарських тварин, закрийте вікна і двері у всіх будинках та виробничих приміщеннях, відключіть електроенергію, підготуйте необхідні речі (по сезону), продукти харчування, воду, електричні ліхтарі.

Картинки по запросу буря в україніКартинки по запросу ураган       Не стійте поблизу будов, великих дерев, ліній елект­ропередач. При необхідності сховайтесь в підвалах, льохах і наявних захисних спорудах. Надайте допомогу дітям, хворим і пристарілим.

 Ураган     /     Смерч                       Буря   /     Шквальні вітри

Картинки по запросу шквальні вітри в україніКартинки по запросу смерчі в україні

 

Повітряна небезпека

      "УВАГА! Говорить управління з питань цивільного захисту’’’’

      Громадяни! "Повітряна тривога!" 

       Відключіть газ, воду, електроенергію, загасіть вогонь в печах, візьміть засоби індивідуального захисту, документи, запас продуктів харчування і води, надайте допомогу хворим і .при­старілим вийти із приміщення. Сховайтесь в захисній спо­рді або на місцевості.

       В учбових закладах припиняються заняття і всі прямують в захисні спорудження.

     Якщо ви на вулиці - прямуйте в найближче укриття.

    Якщо ви не встигли зайняти захисне спорудження - можна сховатись в підвальних приміщеннях, тунелях, підземних колекторах, траншеях, каналах і т.д.

   Якщо ви знаходитесь в негерметизованному захисному спорудженні, надіньте засоби захисту.  

   Якщо ви знаходитесь в громадському місці -прослухайте вказівки адміністрації про те, де можна сховатись і прямуйте у вказані місця.

Картинки по запросу повітряна тривога     У всіх випадках зберігайте встановлений порядок '"зайняття захисних споруд. Проходячи в захисні споруди, не затримуйтесь при вході. Діти і пристарілі люди пропускаються в першу чергу. Час, відведений для зайняття захисних споруд, дуже обмежений, вхід по закінченні встановленого строку, закривається.

doc
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
1388
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку