Презентація до Дня народження Шевченка

Про матеріал
Розробка цікавого уроку-презентації для молодших школярів до Дня народження великого українця - Т.Г. Шевченка
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Борітеся- поборете, Вам Бог помагає!

Номер слайду 2

У його особі український народ ніби об’єднав усе найкраще: жагу до життя, слова та волі. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу.

Номер слайду 3

Шкільна освіта — усього 2 класи. Тарас Шевченко народився в кріпацькій родині, та був одним із 7 дітей. Тож можливостей для того, щоби забезпечити своєму синові повноцінну освіту, у батьків не було. Майбутній поет закінчив лише два класи церковно-приходської школи. Його забрали зі школи після смерті матері: тепер Тарас мав доглядати за молодшими братами та сестрами, допомагати батькові по господарству.

Номер слайду 4

Художник чи кухар?Пізніше після смерті батьків, в школі Тарас отримав базову освіту, а у малярів ознайомився з найпростішими прийомами малювання. В даний період біографії він пас овець, трудився в полі і виконував іншу подібну роботу. У віці 15 років він потрапив до складу прислуги нового поміщика Павла Енгельгардта, продовжуючи захоплюватися художнім мистецтвом. Цікавий факт, що спочатку Шевченко виконував обов’язки кухаря, але пізніше став особистим помічником Софії Григорівни Енгельгардт, яка давала йому уроки французької. Паралельно з цим, юнак продовжував малювати.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

46%54%Completely synergize resource taxing. Efficiently unleash cross-media. Розчитування

Номер слайду 7

Словами Шевченка... Встала весна(Уривок із поеми «Гайдамаки»)Встала весна, чорну землю. Сонну розбудила,Уквітчала її рястом,Барвінком укрила;І на полі жайворонок,Соловейко в гаїЗемлю, убрану весною,Вранці зустрічають…

Номер слайду 8

Словами Шевченка... Зацвіла в долині червона калина. Зацвіла в долині Червона калина; Ніби засміялась Дівчина-дитина. Любо, любо стало! Пташечка зраділа. I защебетала... Почула дівчина, І в білій свитині З біленької хати Вийшла погуляти. У гай на долину.

Номер слайду 9

Словами Шевченка... За сонцем хмаронька пливе,Червоні поли розстилаєІ сонце спатоньки зове. У синє море: покриваєРожевою пеленою,Мов мати дитину. Очам любо. Годиночку,Малую годину. Ніби серце одпочине,З Богом заговорить... А туман, неначе ворог,Закриває мореІ хмароньку рожевую,І тьму за собою. Розстилає туман сивий,І тьмою німою. Оповиє тобі душу,Й не знаєш, де дітись,І ждеш його, того світу,Мов матері діти.

Номер слайду 10

Лего та Шевченко?Склади будь-який образ із твору Шевченка, який тобі найбільше сподобався+

Номер слайду 11

Вітруальна подорож у музейІнформація. Музей презентує творчий доробок та матеріали про життєвий шлях поета та митця Тараса Григоровича Шевченка. У виставкових залах музею можна побачити оригінали картин, які принесли Шевченку славу, збережені особисті речі митця, архівні матеріали про його навчання в Академії мистецтв у Санкт-Петербурзі та діяльність у складі Кирило-Мефодіївського товариства. Також тут представлено рідкісні фотографії поета, прижиттєві видання з дарчими написами та твори його сучасників.https://museum-portal.com/ua/muzeyi/13_nacionalniy-muzey-tarasa-shevchenka

Номер слайду 12

Підготуй смартфон

Номер слайду 13

Скануй QR-код та дізнайся більше цікавого про видатного українця-Тараса Григоровича

Номер слайду 14

Скануй QR-код та дізнайся більше цікавого про видатного українця-Тараса Григоровича

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. krasnikova galina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Донєва Лариса Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 березня 2023
Переглядів
8644
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку