Презентація до дослідницького проекту "Вплив екологічних проблем на бджільництво"

Про матеріал
Презентація надає інформацію про значення різних продуктів бджільництва для людини, розповідає про роль бджіл як запилювачів рослин. Є роботи учнів про хімічні елементи, що містяться у меді, їх значення для здоров'я людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення продуктів бджільництва для людини

Номер слайду 2

Бджільництво є не тільки важливою галуззю сільського господарства, але й одним із найзахопливіших занять для людей, які не байдужі до природи і власного здоров'я. Робота з бджолами захоплює людину, яка ступила на пасіку вже з першого кроку.

Номер слайду 3

В меді виявлено понад 40 мікроелементів: калій, фосфор, кальцій, хлор, сульфур, магній, купрум, манган, йод, цинк, алюміній, кобальт, нікол. Мед містить значну кількість вітамінів В, С, К, Е, ферментів, фолієву кислоту, близько 200 ароматичних речовин, гормональні та антибактеріальні речовини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Цінними і незамінними продуктами бджільництва є віск, перга, маточне молочко, прополіс , забрус. Відомо багато народних рецептів із даних продуктів. Наприклад, із воску виготовляють медичні препарати для лікування кишечника та стравоходу, для інгаляцій при ангіні , грипі, туберкульозі, фарингіті, гаймориті, трахеїті і бронхіті. Також віск незамінний при захворюваннях шкіри, ревматизмі та остеопорозі.

Номер слайду 7

Препарати з бджолиного підмору(сушених бджіл) використовують для лікування короткозорості, варикозного розширення вен, аденоми, аритмії, ожиріння.

Номер слайду 8

У сучасній природі, коли панують Покритонасінні рослини, зросла роль бджіл як запилювачів при перехресному запиленні левової частки рослин.

Номер слайду 9

Спостерігаючи за працею бджіл, душею торкаємось прекрасного світу, дарованого нам Творцем

Номер слайду 10

Тільки любов дає життя, рятує життя, розквітає життям у вічній радості Мішель Кваст. Любове моя незнана

ppt
До підручника
Біологія 9 клас (Остапченко Л.І., Балан П.Г., Поліщук В.П.)
Додано
31 березня 2020
Переглядів
876
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку