Презентація до Фізичного турніру між учнями 7-9 класів

Про матеріал

Матеріал містить цікаві завдання для учнів 7-8-9 класів з фізики, доцільно проводити під час тижня фізики у школі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Фізичний турнір”Між учнями 7-9 класів

Номер слайду 2

Представлення команд – “Будьмо знайомі”Команда юнаків: Команда дівчат:

Номер слайду 3

І конкурс – “Розумники і розумниці”

Номер слайду 4

Чому борошно виходить з-під жорен гарячим?

Номер слайду 5

Правильна відповідь: Цей процес пов’язаний зі способами передачі тепла від більш гарячого тіла (жорна) менш нагрітому тілу (борошно), при цьому також змінюється внутрішня енергії тіла при виконанні над ним роботи.

Номер слайду 6

Чому забруднений сніг тане швидше, ніж чистий?

Номер слайду 7

Правильна відповідь: Так, дійсно, брудний сніг тане швидше. Це пов'язано перш за все з поглинанням сонячного тепла і світла, більш темне тіло (сніг), поглинаючи світло, швидше нагрівається і відповідно швидше тане у нашому випадку.

Номер слайду 8

ПИТАННЯ: Місіс Хадсон пустила в дім кішку. Шерлок Холмс подивився на кішку і сказав: «Погода на вулиці холодна». Як він це визначив?

Номер слайду 9

Правильна відповідь: За шерстю кішки. У разі холодної погоди шерсть стає особливо пухнастою, щоб у проміжках між волосками було більше повітря, яке є поганим провідником тепла

Номер слайду 10

Чому в холодному приміщенні насамперед мерзнуть ноги?

Номер слайду 11

Правильна відповідь: Тому що холодне повітря в такому приміщенні знаходиться внизу, біля підлоги.

Номер слайду 12

 ПИТАННЯ: Два космонавти поза космічним кораблем розтягують канат. У цей частретій космонавт його перерізає. Як після цього будуть рухатись першідва космонавти?

Номер слайду 13

Правильна відповідь: Ніяк. Космонавти не можуть розтягувати канат, їм немає об що обпертися ногами!

Номер слайду 14

Листяні дерева частіше вражаються блискавкою, ніж хвойні. Чому?

Номер слайду 15

Правильна відповідь: Хвойні дерева багаті смолою , яка є поганим провідником струму . У той час як листяні дерева багаті водою ( добрим провідником ) . + Коренева система хвойних поверхнева ( тобто гірше заземлення ).

Номер слайду 16

ІІ конкурс – “Знайдіть помилку”

Номер слайду 17

ІІ конкурс – “Знайдіть помилку” (продовження) У яскравий сонячний день школярі відправилися в похід. Щоб було не так пекуче, хлопці одяглися в темні костюми. Спочатку дорога йшла по піщаному березі ріки. Пісок був сухим і чистим. Йти було легко. Далі мандрівники згорнули на луг, і довелося зменшити крок. Далеко собою хлопці побачили людину, що рубала хмиз. Його важко було розглянути, тому що і людина, і навколишні його кущі були видні неясно, контури їхні розпливалися і, здавалося, начебто вони колишуться і тремтять. Підійшовши до дроворуба метрів на двісті, хлопці побачили, як він підняв і опустив сокиру на товстий сук, однак удар сокири вони почули не відразу. На нічліг розташувалися на березі ріки. До вечора стало свіжо, але після купання хлопцям відразу стало тепліше. На дні річки лежав великий камінь. Троє хлопців із зусиллям підняли його у воді, але зате легко викинули на берег. Після заходу сонця на небі показався серп місяця, його ріжки були звернені вправо. Було дуже красиво.

Номер слайду 18

ІІІ конкурс “Зберіть формулу”

Номер слайду 19

Щось на зразок цього…

Номер слайду 20

Питання вболівальникам: Якщо трапляється обрив лінії електропередач і один з кінців дроту падає на землю, як потрібно людині відходити або підходити , в разі потреби до цього місця: коротким чи звичайними кроками? Або стрибками?

Номер слайду 21

Правильна відповідь: Якщо з тих чи інших причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань, переміщуючи ступні ніг по землі і не відриваючи їх одну від одної.

Номер слайду 22

Слово журі (кількість балів за 3 конкурси)

Номер слайду 23

ІV конкурс – “Призначення фізичного приладу”

Номер слайду 24

Правильна відповідь. Тонометр. Стретоскоп

Номер слайду 25

V конкурс – “Світило науки”

Номер слайду 26

VI конкурс – “Практикум”1. Зберіть електричне коло, як показано на малюнку, зобразьте у вигляді схеми і доведіть його роботу на практиці2. Візьміть кілька п'ятикопійчаних монет, складіть їх купкою і виміряйте за допомогою лінійки висоту утвореної купки. А потім визначте товщину однієї монети. В якому випадку товщина однієї монети буде виміряна з більшою точністю: з 5 чи 20 монетами? Чому?

Номер слайду 27

Оголошення результатів журі, визначення переможців

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Позакласні заходи
Додано
23 лютого 2022
Переглядів
1127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку