Презентація до інтегрованого уроку "Розвязування систем рівнянь з двома змінними""

Про матеріал
Мета: узагальнити та систематизувати знання і вміння учнів розв´язувати системи рівнянь другого степеня з двома змінними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Розвґязування системи рівнянь з двома змінними»

Номер слайду 2

навчальна- узагальнити та систематизувати знання і вміння учнів розвґязувати системи рівнянь з двома змінними. розвиваюча: розвивати вміння міркувати, аналізувати, робити висновки, вміння чітко висловлювати думку, розвивати творчі здібності, логічне мислення та кругозір учнів. виховна: виховувати в учнів увагу, спостережливість, наполегливість у навчанні, охайність математичних записів та акуратність.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Горобець Споконвічний супутник людини – горобець, мешкає в Україні скрізь. Ці птахи є представниками роду справжніх горобців родини горобцевих. Маса горобця становить 19 – 25 г, довжина – 14 см, розмах крил – 20 – 22 см. Гніздяться горобці у природних дуплах і норах, у щілинах будівель, а також у штучних гніздівлях. Гніздо горобця – кулеподібна конструкція з невеликим отвором. Протягом року ці птахи відкладають дві кладки по 4 – 6 яєць. Забарвлення яєць від світло-блакитного до блідо-зеленого. Висиджують кладку обоє батьків протягом 13 -14 днів. Після того, як пташенята вилупляться, їх годують переважно комахами та личинками.

Номер слайду 5

1.Які ви знаєте способи розв’язування систем рівнянь. 2.Їх переваги та недоліки. 3.Скільки розв’язків може мати система рівнянь. 4.Як це виглядає на графіках.

Номер слайду 6

Снігур-птах ряду горобцеподібних, родини вґюркових. Довжина тіла птаха становить 15 – 19 см, а вага – 32-34г. В Україні снігур зустрічається на всій території . Особливість цієї пташки у тому, що вона має рожевувато-червону грудку. У снігурів панує матріархат, тобто самці підкорюються самкам. Снігурі розташовують свої чашоподібні гнізда на густих горизонтальних гілках, частіше подалі від стовбура на висоті 2 – 5 м. Зазвичай кладка містить4-6 невеличких яєць світло-блакитного відтінку з рисками, плямами та крапками темних кольорів. Яйця впродовж 13-15 днів висиджує тільки самка. Снігур

Номер слайду 7

Виконання усних вправ 1.Виразіть змінну у через змінну х з рівняння: 1) 4x + 2y = 12; 2) 5х + у = 1; 3) ху= -1; 4) у – х2 + 5 = 0; 2.Чи є розв'язком системи пара чисел: (6;2,5); 2) (2; -1); 3) (-1; 1) ? 3.Назвіть два розв'язки рівняння: 1) ху = 0; 2) х – у = 1;3) 6 + 0 ∙ х = 2у.

Номер слайду 8

4. На рисунках зображено графіки рівнянь із двома змінними, що складають системи двох рівнянь). За графіком знайдіть розв’язки систем цих рівнянь.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Жайворонок Жайворонок - невеликий горобцеподібний птах. Жайворонки зимують у північній Африці або в Індії, повертаються в Україну на початку березня, а відлітають у жовтні. Живуть жайворонки переважно на полях, де і в’ють гнізда просто на землі. Самка жайворонка кладе від 3 до 6 плямистих яєць. Починаючи співати, жайворонок швидким летом підіймається в гору, описуючи велику спіраль. Згори летить спочатку повільно, а потім раптово складає крильця і «каменем» падає до долу. Живиться жайворонок комахами, хлібними зернами і насінням бур’янів, п’є росу з листя трав, що дає змогу йому жити в посушливих степах південної України.

Номер слайду 11

Розв'язати методом підстановки

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

Чижик Чиж- рід горобцеподібних, родини вґюркових. Його довжина становить 11-13 см, а вага 12-14 г. Пірґя оливково-зеленого кольору з темними плямами, дзьоб сірий. Свою назву чижі отримали за характерний «чижиний» писк, яким вони безперервно перегукуються в зграях. Цих птахів часто тримають вдома, в клітках заради їхнього співу. На Україні чижі гніздяться зазвичай на смереках або соснах в Карпатах і Криму, під час осінніх і весняних мандрівок – по всій території. Чижі звивають гнізда з тонких гілочок, травинок, лишайників і моху, розташовуючи їх високо на деревах (не нижче 10 м), і так майстерно ховають, що їх можна знайти лише випадковою. Кладка складається з 4- 6 блідо-блакитно-зелених яєць із темними плямами і рисками, яку самка висиджує протягом 12 днів.

Номер слайду 14

Розв'яжіть графічно систему рівнянь:

Номер слайду 15

Омелюх Омелюх з родини горобцеподібних. Це невеликий птах розміром 8- 21 см завдовжки з помітним гребінцем. У нашій країні зустрічається по всій території, але тільки восени та навесні. Гніздиться омелюх на Півночі, у тайзі, а живиться різноманітними плодами та ягодами, зокрема омолею, за що й отримав свою назву. Самка висиджує 3-7 яєць, а самець годує та охороняє її. Спів цих птахів приємний і мелодійний.

Номер слайду 16

Розв’язати систему рівнянь

Номер слайду 17

Соловей Соловей-рід дрібних птахів, родини мухоловкових, ряду горобцеподібних. Довжина птаха становить 144-170 мм, вага-13,4-26г. На території України їх мешкає три види: соловей західний: гніздиться в Криму, нечисленний у Прикарпатті, рідко зустрічається в західних областях поліської та лісостепової зони; соловей східний: гніздиться по всій території України; синьошийка або варакушка: гніздиться повсюди, крім Карпат, Криму й степу. Мешкає соловей в чагарниках, заростях лісів і садів. Гнізда мостить на землі під кущами. Соловейки живляться комахами, їхніми личинками та дрібними безхребетними. Прилітають на Україну у квітні- травні, а відлітають у серпні- вересні. Самці мелодійно співать.

Номер слайду 18

Розв’яжіть способом додавання систему рівнянь

Номер слайду 19

Сова

Номер слайду 20

Гра «Буриме» - підібрати риму до даних слів для понять, вивчених протягом минулих уроків : система ; рівняння; степінь; задача; графік; підстановка; заміна; однорідний.

Номер слайду 21

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 14; Виконати вправу 546.

ppt
До підручника
Алгебра 9 клас (Істер О. С.)
До уроку
§ 13. Розв’язування систем рівнянь другого степеня з двома змінними
Додано
7 березня 2020
Переглядів
1386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку