Презентація до інтегрованого уроку з математики та Я досліджую світ на тему "Материки"

Про матеріал
Дана презентація містить матеріал 3 класу на тему "Материки" та "Додавання та віднімання круглих чисел"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНТЕГРОВАНИЙ УРОК З МАТЕМАТИКИ ТА Я ДОСЛІДЖУЮ СВІТ ДЛЯ УЧНІВ 3 КЛАСУБідна Надія Василівна,вчитель початкових класівзагальноосвітньої школи №89 м. Дніпра.“Рада вітати Вас на нашому уроці, сподіваюсь на Вашу підтримку і активну співпрацю ”

Номер слайду 2

ДЕВІЗ УРОКУ: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитися, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно і плідно працювати.

Номер слайду 3

МАТЕРИКИ

Номер слайду 4

Правила роботи в групі: 1. Уміти слухати один одного. 2. Поважати почуття інших. 3. Розподілити обов'язки в групі. 4. Обговорити отримані результати. 5. Зробити висновки.

Номер слайду 5

Африка - найжаркіший материк на планеті, який знаходиться на другому місці за величиною. Саме тут розкинулася найбільша пустеля у світі — Сахара. В Африці проживає 960 мільйонів чоловік, вона займає одну п’яту частину суші. На її території розташовано 53 держави. Незважаючи на велику кількість пустель і звання найбільш жаркого континенту, в Африці на вершинах гір можна спостерігати сніг і лід.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Задача- 160 кг- ?, на 80 кг менша- ?, на 90 кг більше

Номер слайду 9

Дещо цікаве про Австралію. Це найсухіший населений континент на Землі. Одна третина Австралії - це пустеля, інша також досить посушлива. Тут живуть унікальні і смертельно небезпечні тварини, які не зустрічаються більше ніде в світі.6 з 10 найбільш отруйних видів змій у світі, мешкають в Австралії.

Номер слайду 10

Отрута від одного тайпана може вбити 100 людей. Пустеля Сімпсона в Австралії

Номер слайду 11

Найбільше стадо верблюдів 750 000 блукають по австралійських пустелях. Кенгуру та ему обрані в якості символів австралійського герба так як на відміну від більшості тварин, рідко можна побачити , що вони рухаються назад.

Номер слайду 12

Евкаліптовий ліс. Коали - дрібні тваринки, довжина до 80 см, вага від 5 до 16 кг, живуть в евкаліптових лісах і харчуються їх плодами

Номер слайду 13

Папуги літають прямо на вулиці і харчуються евкаліптовими плодами. Плоди евкаліптів

Номер слайду 14

На уроках природознавства ми будемо детально вивчати природу Африки та Австралії , а ще будемо знайомитися з Америкою Північною та Південною, з крижаною Антарктидою, яку відкрили тільки на початку 19 ст. ( 1820р.) Де 98% континенту покрито вічними льодами, і тільки 2% - це ділянки землі, оазиси.

Номер слайду 15

Це найбільший материк на Землі, його омивають усі 4 океани Землі. Євразія складається з 2 частин Європи та Азії. У Євразії проживаємо і ми з вами. Тут наша рідна домівка, рідна земля. Давайте любити свій рідний край, свою землю,берегти та примножувати її багатства

Номер слайду 16

РЕФЛЕКСІЯ Я ПОЗНАЙОМИВСЯ З … Я УДОСКОНАЛИВ… Я РОЗВ'ЯЗАВ…

Номер слайду 17

На домашнє завдання с.47 №299, повторити формули знаходження периметра прямокутника та квадрата. Всі творчі екіпажі працювали добре. Дякую Вам за увагу.

pptx
Додано
28 вересня 2022
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку