Презентація до інтегрованого уроку з природознавства та української мови 2 клас НУШ

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку зв̛ язного мовлення. Складання розповіді за поданим початком. Мета : ознайомити учнів з історією рідного села та своєї вулиці ; вчити писати розповіді за поданим початком , правильно називати свою адресу; розвивати зв̛ язне мовлення школярів; виховувати любов до рідної землі, куточка, де народився і живеш.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОЄ СЕЛО – МОЯ КОЛИСКА

Номер слайду 2

Городківкакрижопільський районвінницька область(одне з найбільших сіл україни)

Номер слайду 3

Герб рідного села

Номер слайду 4

Блакитне небо. Чистий його колір символізує мир , спокій. Яскраве сонце , що сходить , зігріває землю , дарує життя та надію. Зійде сонце , засяє , усміхнеться і закипить робота у селі . Головна турбота селянина – це земля. Від ранньої весни до пізньої осені хлібороби піклуються про врожай . Земля , як жива істота , за добро та сумлінну працю віддячить сторицею. У центрі герба – сніп пшеничних колосків, що символізує добробут , достаток у городківських родинах та дає надію на краще майбутнє. Справа зображені цукрові буряки . адже на сільських полях масово вирощують цукристі, а на території села побудований найбільший цукровий завод, який виробляє солодку продукцію для всього населення України та , навіть , імпортує її за кордон. Зліва – мальована голова великої рогатої худоби, тому що городківчани прославили своє село копченою продукцією і займаються переробкою м’ясних виробів та скотарством. Увесь герб увінчаний півовальним зображенням житніх колосків, що означають багатство, довголіття, мирне життя та знак дружності, а червона стрічка, яка обмотує це колосся, символізує єдність селян, прагнення жити в злагоді та любові.

Номер слайду 5

Моє село – моя піщинка. У кожного свій край , своя планета,Розпочинання всіх думок і мрій. Там починає шлях твоя комета В безмежнім морі суєти і днів. Серед моїх країв і мого дому,і мого рідного найкращого села,де працювали мої предки без утоми,хліби росли, як на весні трава. Село моє зоветься городківка ,Мій край , моя батьківська сторона. В безмежнім світі – це малесенька піщинка. Ну а для мене – на весь світ одна! Автор – Дрогобецька Валентина

Номер слайду 6

Розповідь про село Я живу в селі Городківці . Воно дуже велике та розгалужене. У ньому проживає біля 6 тисяч населення . Наше село чи найбільше у Вінницькій області. У ньому мешкають люди різних національностей та віросповідань. Наша Городківка не схожа на інші села, тому що тут побудований житловий масив з п ятиповерхівок , є невеличке котеджне містечко та звичайні одноповерхові будинки. На території селі є цукровий завод, він найбільший за потужністю в Україні, за 1 добу перероблює близько 8000 тонн цукрових буряків з яких ворбляє 1500 кг готової продукції , тобто цукру . Багате воно і на інші інфракструктури: і лікарня , дві середніх школи , чотири дитячих садочки, школа естетичного виховання, два будинки культури, відділення пошти та телекому, будинок побуту , три аптеки , хлібопекарня та інше. На двох пагорбах села височіють духовні храми - це костел і дві церкви. Наші жителі , в основному , забезпечені роботою, тому що на території села є три тваринницьких комплекси, дві тракторні бригади, працює млин та олійня. Але за роки незалежності нашої держави і багато втрачено: розвалено консервний та карбітний заводи, не працює швейна фабрика, занедбана МТС , втрачено ще одну лікарню . Наше село славиться на всю Україну копченими виробами власного виробництва. Особливо жителі велиих міст, таких як Одеса, Львів та Київ люблять поласувати копченою городківською ковбасою та м ясом. Ще за давніх часів наші предки займалися переробкою м ясної продукції , і у справжнього господаря завжди мав бути мурований міні – цех для копченостей. У Городківці є багато місць, де можна відпочити, як і молоді , так і людям старшого віку. Є два великих стадіони, працюють спортивні секції з важкої атлетики , волейболу, баскетболу та футболу, хореографічні гуртки. А влітку всі полюбляють відпочивати біля річки Шумилівки чи на березі ставка, де можна не тільки скупатися, ловити рибу, але отримати водний масаж , стоячи під сильним потоком води. Моє село красиве, я його дуже люблю, і надіюсь , що в майбутньому воно оживе , завирує ще кращим життям.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

3 . Моя адреса Індекс-----------------П.І. П. Вулиця ----------------------------------------------Село--------------------------------------------------Район------------------------------------------------Область---------------------------------------------

Номер слайду 15

Пак Володимир

Номер слайду 16

Ярова Олександра

Номер слайду 17

Храмцова Вікторія

Номер слайду 18

Мартинюк Тарас

Номер слайду 19

Шнек Альбіна

Номер слайду 20

Ліщук Дар'я

Номер слайду 21

Макаров Олександр

Номер слайду 22

Самойлов Олександр

Номер слайду 23

Шпуро Дмитро

Номер слайду 24

Горенська Анастасія

Номер слайду 25

Костенко Дмитро

Номер слайду 26

Охота Олександр

Номер слайду 27

pptx
Додав(-ла)
Пушкар Тетяна
Додано
29 жовтня 2019
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку