Презентація до клубної години "Вогонь - друг, вогонь - ворог"

Про матеріал
Довести дітям, що вогонь може бути корисним і небезпечним. Продовжити формувати уявлення про причини виникнення пожеж в побуті та їх наслідки. Вчити викликати пожежнорятувальну службу, правила пожежної безпеки. Формувати здоров’язбережувальну, комунікативну, соціальну компетентності, сприяти ціннісному ставленню школярів до життя і здоров’я. Розвивати навички самостійної роботи, вміння застосовувати знання на практиці. Виховувати повагу до професії пожежного, бажання дотримуватись правил пожежної безпеки, берегти і зміцнювати своє здоров’я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОГОНЬ – ДРУГ, ВОГОНЬ -ВОРОГМета. Довести дітям, що вогонь може бути корисним і небезпечним. Продовжити формувати уявлення про причини виникнення пожеж в побуті та їх наслідки. Вчити викликати пожежно-рятувальну службу, правила пожежної безпеки. Формувати здоров’язбережувальну, комунікативну, соціальну компетентності, сприяти ціннісному ставленню школярів до життя і здоров’я. Розвивати навички самостійної роботи, вміння застосовувати знання на практиці. Виховувати повагу до професії пожежного, бажання дотримуватись правил пожежної безпеки, берегти і зміцнювати своє здоров’я.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Що то за гість, що дерево їсть?А якщо в дім зайде цей гість,То все до тла він з’їсть! В Україні наші предки не тільки звали вогонь «святим», але й пильно підтримували його, загрібаючи жар у печі. Коли ж, все таки, через недогляд, вогонь згасав, люди вважали, що буде нещастя! Для підтримування вогню в хаті ставили коло нього горщик із водою, щоб вогонь пив і сипали упіч сіль. У народі вважалося, що у тих, хто не поважає вогонь, станеться пожежа. Вогонь – щоденний супутник людини. Він потрібний всюди: в житлових будинках, на заводах і фабриках. Вогонь є символом Олімпійських ігор. Перед Вічним вогнем біля могили Невідомого солдата люди схиляють голови, віддаючи шану загиблим. У нас є Парк Слави на вулиці Попудренка. Жителі нашого селища вшановують загиблих воїнів, приносять квіти до могил загиблих воїнів.

Номер слайду 5

ВОГОНЬ - ДРУГЯкщо холоди настали – Допоможе нам вогонь. Він розтопить піч у хаті,Але ти стій осторонь. – Вогонь нас зігріває, коли горить у печі, каміні. На вогні готують їжу, Пиріжки мама пече. – На вогні готують їжу.

Номер слайду 6

Якщо раптом світло гасне, Свічку ми запалимо. В цьому випадку вогню. Ми подякуємо. – Вогонь дає світло. А в печі велетенській – у домні – Плавлять сталь сталевари невтомні.– У домні сталевари плавлять сталь. Летить ракета в небесах, Вогонь із сопла рветься – ах!Такий він сильний, мудрий, дужий. Вогонь потрібний людям, друже.– За допомогою вогню летить ракета.

Номер слайду 7

ВОГОНЬ - ВОРОГВін залишив свої криваві сліди в історії всіх епох і народів. Тисячі міст і сіл зникли в полум'ї вогню. Безцінні твори попередніх поколінь перетворилися в порох. Вогонь згубив мільйони людей. За своїми трагічними наслідками пожежі не поступаються епідеміям, посухам та іншим нещастям. Вогонь - супутник війн. Його використовували вороги для зброї , підпалів, тортур. Пожежі - це величезна проблема. Щороку у світі стається 5 мільйонів пожеж. Щогодини у вогні гине 1 людина, кожен третій загиблий – дитина. Щодня в Україні виникає до 120 пожеж, в яких гине в середньому 7 чоловік. Кожні 2-3 дні у містах і селах від пожеж гинуть люди.Існує Закон України про пожежну безпеку. Забезпечення пожежної безпеки є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей. У нас в школі також забезпечено пожежну безпеку відповідно до Закону України про пожежну безпеку. Яким вогонь може стати для нас, залежить від нас. Вогонь - ворог, якщо до нього ставитися недбало і не знати правила пожежної безпеки.

Номер слайду 8

На роботі мама й тато. Сірники знайшли малята.І не знає дітвора,Чим скінчитись може гра. - Недбале поводження з сірниками. Електропраска – кожен знає –У побуті допомагає. Та пам’ятати має кожний: Лишать без нагляду її не можна.- Залишені без нагляду працюючі електроприлади.

Номер слайду 9

Наказали мама й тато Всі електроприлади разом не вмикати,Бо нагріється розетка,Спалахне вогнем умить,І від того дім згорить.- Несправна електропроводка або перевантаження електророзетки . Обігрівач не вмикати Біля тюлю, - каже мати. Мама вийшла і не знає, Що вікно уже палає.- Електрокамін, що стоїть близько до тюлю чи скатертини.

Номер слайду 10

Не розпалюй сам багаття Ані в лісі, ані в хаті. Легко вогник запалить –Та не просто загасить.- Розпалене багаття в лісі, в приміщенні. Пам’ятайте кожен з вас Де бензин, мастило, газ. Там вогонь не підпускай – Спалахне усе - і край!- Вогонь біля легкозаймистих речовин.

Номер слайду 11

« Так чи ні»- Можна гратися із сірниками. - Перед тим, як вийти з дому, вимкни всі електроприлади. - Пожежно -рятувальну службу викликай за номером101. - Не можна сушити білизну над плитою.- Ялинку прикрасимо бенгальськими вогнями, свічками. - Не можна розпалювати вогонь біля легкозаймистих речовин.- Можна розпалювати вогнище в лісі, в приміщенні.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

МОЛОДЦІ !

pptx
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
1018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку