Презентація до конспекту урока на тему: " Продукти харчування, їх склад"

Про матеріал
Презентація до конспекту урока з обслуговуючої праці для учнів 5 -6 класів на тему: " Продукти харчування, їх склад"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з трудового навчання на тему: «Продукти харчування, їх склад»Вчитель другої категоріїШвець Юлія Сергіївна КЗО СЗОШ №6м. Дніпропетровськ

Номер слайду 2

Вправа «Асоціації»«Якщо у вас є здоров’я - у вас є все»

Номер слайду 3

Аби своє життя розумно проживати, Слід два важливі правила постійно пам’ятати: Ніж їсти, що завгодно, побудь голодним ти, Ніж бути з кепським другом, побудь на самоті. Омар Хайям« Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити»Сократ

Номер слайду 4

Вправа «Мозковий штурм»Як ви розумієте, якою має бути їжа?Як потрібно харчуватися, щоб залишатися здоровими?

Номер слайду 5

Правильне харчування – необхідна умова фізичного розвитку і працездатності людини. Раціональне харчування – це правильно організоване і своєчасне забезпечення організму смачно приготовленою і безпечною їжею, вміст в раціоні оптимальної кількості харчових речовин, необхідних для розвитку і життєдіяльності організму.

Номер слайду 6

Вітаміни. Вуглеводи. Вода. Білки. Жири. Мінеральні речовиниrrrrr

Номер слайду 7

Білки - будівельний матеріал для організму. З них утворюються і ростуть нові клітини, завдяки чому людина росте. Якщо в організмі недостатньо білка , то дитина може відставати у рості або мати недостатню масу тіла, зменшується стійкість організму до інфекцій, дитина часто хворіє. Надлишок спричиняє схильність до алергічних захворювань.

Номер слайду 8

Жири – відновлюють витрати теплової енергії (тепла). Вони йдуть на зігрівання організму. Недостатня кількість жирів уповільнює ріст і розвиток, зменшує опір інфекціям, з’являються запалення на шкірі. Надлишок жирів знижує засвоюваність їжі, а також призводить до утворення в організмі великої кількості отруйних речовин.

Номер слайду 9

«Погані» жири. Окислені жири (жири, що пройшли гарячу обробку) : креми, крекери, соуси, майонез. Трансжирові кислоти ( жири, що не зустрічаються в природі): картопля фрі, чіпси, пончики, страви приготовані у фритюрі).

Номер слайду 10

Вуглеводи – джерело сили та енергії. Недостатня кількість вуглеводів призводить до погіршення травлення. Надлишок призводить до опору дитячого організму до захворювань, виникають алергічні реакції. «Гарні вуглеводи»

Номер слайду 11

«Погані» вуглеводи – дуже низька щільність поживних речовин – цукор, солодощі, тістечка – ці продукти містять «порожні» калорії, вони відразу акумулюються для довгострокового зберігання і відкладаються в жирові накопичення.

Номер слайду 12

Мінеральні речовини (кальцій, залізо, фосфор, магній, калій) – вони входять до складу кісток, зубів, крові, м’язів та інших органів.

Номер слайду 13

Вітаміни – необхідні для життя людини, її росту та розвитку. Людина, котра отримує з їжею достатню кількість вітамінів, рідше хворіє, має здорові зуби, волосся, шкіру, нігті, гарний зір. Нестача хоча б одного з вітамінів призводить до серйозних порушень в організмі , такі стани називають авітамінозом.

Номер слайду 14

Вода – відіграє важливу роль в організмі людини. Усі процеси обміну речовин , що відбуваються в організмі, можливі тільки за участі води. Вода входить до складу усіх органів і тканин людського тіла. Без води людина не може прожити і кількох днів.

Номер слайду 15

Вправа «Мікрофон»Правила харчування:● Їжа повинна бути свіжою, корисною.● Їжу потрібно добре пережовувати.● Під час їжі не можна відволікатися.● Не можна переїдати.

Номер слайду 16

Вправа . Колаж «Корисна чи шкідлива?» Завдання. На форматі А-1 створити колаж. Група 1. Вибрати і назвати корисні для здоров'я продукти. Які страви можна з них приготувати?Група 2. Вибрати і назвати шкідливі для здоров’я продукти. Пояснити свій вибір.

Номер слайду 17

Вправа «Незавершене речення»- Сьогодні на уроці я дізналася...- Найцікавішим завданням було….- Раніше я не знала, а тепер знаю…- Це мені знадобиться…..- Правильно харчуватись потрібно для…..

Номер слайду 18

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бабенко Наталія Дмитрівна
    Чітко і послідовно викладено матеріал. Що економить час на уроці. Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 листопада 2019
Переглядів
2992
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку