Презентація до матеріалу «Формування компетентного читача на уроках зарубіжної літератури засобами кіночитання»

Про матеріал
Презентація до уроку кіночитання за повістю В. Короленка "Сліпий музикант" містить матеріал для співставлення тексту твору і його екранізації (фільму реж. Т. Лукашевич)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування компетентного читача на уроках зарубіжної літератури засобами кіночитання Вчитель КНВК № 128 Щербанюк О. В.

Номер слайду 2

В. Короленко. «Сліпий музикант» Співставлення тексту художнього твору і кінофільму

Номер слайду 3

К і н о в і к т о р и н а

Номер слайду 4

«Тепер йому було вже не до дуелей. Праву ногу йому зовсім відрізали, і тому він ходив на милиці, а ліва рука була покалічена і придатна лише на те, щоб сяк-так спиратися на ціпок. Та й взагалі він став серйознішим, вгамувався, і тільки часом його гострий язик орудував так само влучно, як колись шабля».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

«Жвавість рухів потроху втрачалася; він став забиватися у захисні куточки і сидів там цілими годинами нишком, з застиглими рисами обличчя, немовби до чогось прислухаючись. Коли в кімнаті бувало тихо і зміна різноманітних звуків не розвіювала його уваги, він, здавалося, думав про щось з непорозумілим і здивованим виразом на гарному й не по-дитячому серйозному обличчі».

Номер слайду 7

Номер слайду 8

«Вона грала п'єсу, яку в пансіоні пані Радецької і під керуванням панни Клапс вивчила досконало. Це було щось особливо гучне, але досить хитре, що вимагало неабиякої гнучкості пальців; на публічному іспиті Ганна Михайлівна здобула цією п'єсою численні похвали і собі, а надто своїй учительці».

Номер слайду 9

Номер слайду 10

«Він був цілком задоволений із своєї дудки. Здавалося, вона була частиною його самого; звуки її лились ніби з власних його зігрітих і розніжених грудей, і кожен зворот його почуття, кожен відтінок його туги зараз же тремтів у чудесній дудці, тихо зривався з неї і звучно линув слідом за іншими серед чуйно настороженого вечора».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

«Такі обличчя бувають, здається, тільки у слов'янок. Правильні, гарні риси накреслені плавними, холодними лініями; голубі, очі дивляться рівно, спокійно; рум'янець рідко показується на цих блідих щоках… Пряме біляве волосся ледве-ледве відтінялось на мурмурових скронях і спадало важкою косою, що ніби відтягала назад її голову при ході».

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«Чорне волосся красивою хвилею спадало над опуклим лобом, по якому пройшли ранні зморшки. На щоках швидко спалахував густий рум'янець, і так само швидко розливалася матова блідість. Нижня губа, ледь-ледь відтягнута кутками вниз, часом якось напружено здригалася, брови чуйно насторожувались і ворушилися, а великі гарні очі, що дивились рівним і нерухомим поглядом, надавали обличчю юнака якогось не зовсім звичайного, похмурого відтінку».

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Символіка кольорів• Червоний - піднесеність.• Оранжевий - радість.• Жовтий – приємність.• Зелений – спокій.• Синій – сум.• Фіолетовий – тривожність.• Чорний – незадоволення.

pptx
Додано
3 червня 2021
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку