Презентація до майстер - класу. Тема: "Компетентнісно – орієнтоване навчання у процесі формування особистості молодшого школяра"

Про матеріал
Презентація до майстер - класу. Тема: "Компетентнісно – орієнтоване навчання у процесі формування особистості молодшого школяра"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Компетентнісно – орієнтоване навчання у процесі формування особистості молодшого школяра

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Дерево рішень. Я ЦІНУВАТИМУЯ ЗНАТИМУЯ ВМІТИМУ

Номер слайду 4

В навчанні, щоб формально засвоїти матеріал, треба не відбути, а прожити навчання. Треба, щоб навчання ввійшло в життя дитини, щоб воно мало для нього особистісне значення.

Номер слайду 5

Мета моєї педагогічної діяльності – створення умов для розвитку особистості учнів початкових класів засобами компетентнісно – орієнтованих завдань .

Номер слайду 6

{BC89 EF96-8 CEA-46 FF-86 C4-4 CE0 E7609802}ТРАДИЦІЙНИЙКОМПЕТЕНТНІСНИЙІдея – знання приводять до особистісного успіху. Ідея – до особистісного успіху приводить досвід самостійного вирішення проблеми. Вирішення проблем розглядається як засіб закріплення знань. Вирішення проблеми – сенс освітньої діяльності. Ознака високого рівня освіченості – здатність ознайомити із великим об’ємом складного за своїм змістом матеріалу. Рівень освіченості тим вище, чим ширше сфера діяльності і вище ступінь невизначеності ситуації, в якій він здатен діяти самостійно.

Номер слайду 7

До компетентнісно – орієнтованих технологій відносяться:метод проєктів;навчальні проекти;рольові ігри;сюжетні ігри;технологія розвитку критичного мислення;компетентнісно – орієнтовані завдання.  

Номер слайду 8

Справжній урок – це спільний пошук істини вчителем та учнем. Де цього немає, там справжня нудьга.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Стимул У тебе пропало кошеня. Ти вирішив написати оголошення. Завдання. Склади текст оголошення. Джерело В оголошенні вкажи породу кошеняти, колір, додаткові прикмети. У тексті не повинно бути помилок.Інструмент перевірки. В оголошенні вказана порода кошеняти –2 б. Колір – 2 б. Дві додаткові прикмети – 4 б. Одна прикмета – 2 б. У тексті немає помилок – 2б.

Номер слайду 11

Ваші наступні кроки1. Практичне ознайомлення з компетентнісним підходом у навчанні.2. Навчитися розпізнавати КОЗ.3. Навчитися використовувати КОЗ у роботі з дітьми.4. Навчитися розробляти КОЗ.5. Поділитися досвідом.6. Ознайомитися з досвідом колег. 

Номер слайду 12

Я бажаю вам творчості. Якщо ваш план - на рік, саджайте рис. Якщо ваш план - на десятиріччя, саджайте дерева. Якщо ваш план – на все життя, виховуйте та навчайте дітей.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
728
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку