Презентація до Міжнародного дня захисту дітей

Про матеріал
Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої Української держави і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, повертають віру в щасливе життя. Міжнародний день захисту дітей в Україні святкуємо з 1998 року, після підписання Президентом України Указу №568/98 «Про день захисту дітей».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України. Скадовський аграрний фаховий коледж ХДАЕУвто Голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, викладач історії Чорна Ірина Вікторівна

Номер слайду 2

Вступне слово Чарівний, світлий і не з чим незрівнянний світ дитинства, країни доброти, сміху і радості, безмежного і безтурботного щастя, звідки усі ми родом. Діти – це цвіт Землі, майбутнє нашої Української держави і кожного з нас, найдорожчий наш скарб, безмежна радість і щастя. Вони надихають, спонукають до нових досягнень, повертають віру в щасливе життя. Міжнародний день захисту дітей в Україні святкуємо з 1998 року, після підписання Президентом України Указу №568/98 «Про день захисту дітей». Ініціювали святкування цього дня в Україні Міністерство України у справах сімї та молоді, Всеукраїнський комітет захисту дітей, Національний фонд соціального захисту матерів і дітей «Україна – дітям».

Номер слайду 3

Історія свята Міжнародний день захисту дітей - це одне з найстаріших міжнародних світ. У далекому 1925 році в Женеві проходила Міжнародна конференія Червоного хреста і Червоного Півмісяця, присвячена питанням благополуччя дітей. Для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем дітей, було прийнято рішення про проведення цього свята. У 1949 році на конгресі Міжнародної демократичної федерації жінок, який відбувся у Парижі, жінки багатьох країн дали клятву безперестанної боротьби за забезпечення миру на планеті, адже це – єдина гарантія щастя дітей. І рішенням конгресу 1 червня було оголошено Днем захисту дітей. А через рік, у 1950 році, 1 червня в 51 країні світу був проведений перший Міжнародний день захисту дітей. З цього моменту свято проводиться щорічно.

Номер слайду 4

День дітей в інших країнах Японія. День дітей – національне свято, яке відмічається 5 травня. Святкування Дня дітей було затверджено 1948 року Законом про національні свята Японії. Згідно з цим законом, мета Дня полягає у «повазі до особистості дитини, піклуванні про її щастя та подяку матері». Індія. День дітей святкують кожного року 14 листопада в день народження першого прем’єр міністра Індії Джахаріала Нехру, який дуже багато праці доклав до покращення освіти та добробуту дітей Індії. В цей день державні установи організовують розважальні програми, змагання та інші цікаві заходи,щоб зробити дітей просто щасливими. Телевізійні канали транслюють цікаві телепередачі для дітей. Дітям також прийнято дарувати подарунки та шоколад.

Номер слайду 5

Прапор свята Свято Міжнародного дня дітей має свій прапор – зелений фон, на якому схематично зображено земну кулю і 5 різнокольорових людських фігурок. Зелений фон наштовхує нас на думку, що навколо нас створено все, щоб нормально і благополучно розвиватися. Земна куля символізує наш спільний дім, а її синій колір говорить про мир і єдність, який ми можемо досягти, якщо будемо ставитися один до одного з розумінням і любов’ю. Ріднокольорові людські фігурки символізують терпимість до різних рас і нашу різноманітність. Зірка, яку утворюють ноги дітей, символізує світ, який ми почнемо випромінювати, коли об’єднаємося заради щастя дітей. П’ять різнокольорових точок – це символ того, що ми всі походимо від одного роду людського. Синя фігурка на прапорі – символ Бога, який любить нас усіх однаково, незалежно від раси, кольору шкіри, віросповідання, матеріальної забезпеченності.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Конвенція ООН про права дитини Конвенція ООН про права дитини – це угода між країнами. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу. Держави – сторони взяли на себе обов’язок поважати і забезпечувати всі права дитини, передбачені Конвенцією. Конвенція визначає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку. В Україні вона набула чинності з 27 вересня 1991 року і з того часу є частиною національного законодавства.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Діти і війна Війна в Україні, яка триває вже більше року, стала для нас усіх великим викликом. За цей час як дорослі, так і маленькі українці пройшли через примусову втрату звичного середовища, активні бойові дії, окупацію, тривоги та блекаути. Це живі душі, які пройшли крізь страх і страждання. Вони вимушені були зіткнутися зі своїми найбільшими життєвими випробуваннями у дуже юному віці. Але, не зважаючи на важкі обставини, вони зберігають свою надію, віру та любов до життя, вчаться допомагати один одному, знаходять силу і опору один в одному та борються за свої права і мрії.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Великі справи маленьких героїв Мільйони українців щодня наближають перемогу України у війні, яку розв’язала Росія. Серед них також діти, які були змушені подорошлішати раніше. І хоча війна забирає у них хвилини безтурботного дитинства, вони знаходять у собі сили на надзвичайні вчинки. Активні та вмотивовані, вони готові перевертати гори. Для багатьох з них війна втілюється у несправедливості, з якою вони готові боротися у своєму юному віці. Вони придумують цікаві проєкти та благодійні ярмарки, щоб тільки зібрати кошти для ЗСУ, також підтримують своєю творчістю.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Діти перемоги Софія Подолянчук, 6 р. Олександр Посвістак, 13 р.видає свої казки, щоб підримати ЗСУ на накопичені гроші купив дрон Ксенія Сердюк, 10 р. Аліна Стебло, 14 р.виготовляє і продає свої вироби з бісеру займається волонтерством

Номер слайду 18

о Соломія Реут, 6 р. Валерія Єжова, 10 р.збирає гроші, граючи на флейті збирає гроші, граючи в шахи Остап, 10 р. на свої заощадження купив потативний зарядний пристрій

Номер слайду 19

Винахідники “по-українськи” На фінальному етапі Національного конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-розробників з усіх регіонів України десятикласник з Рівного Юрій Ткачук представив мобільний цифровий електронний термометр. Його винахід дозволить вимірювати температуру в агресивних середовищах. Його колега Ігор Шарманський з Івано-Франківська розробив простий у використання прилад для виявлення чадного газу в приміщенні. Школяр із Закарпаття Валентин Фречка придумав технологію, як із опалого листя можна виготовити папір і презентував свій винахід на Міжнародній олімпіаді геніїв у США і отримав за нього золоту медаль.

Номер слайду 20

Заключне слово«Дитина має знати, що вона – диво, такої іншої дитини, як ця, не було ще з самого початку світу, і не буде до кінця світу.» Пабло Касалс Міжнародний день захисту дітей – це прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме у дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб виросли здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край. Діти – це майбутнє нашої держави.  

Номер слайду 21

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Єрьоменко Олена Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балануца Светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Скляр Віталій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 травня 2023
Переглядів
6182
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку