Презентація до Проєкту "Українські страви моєї родини

Про матеріал
Пропоную Презентацію та матеріал https://naurok.com.ua/proekt-do-uroku-ukra-nski-stravi-moe-rodini-193465.html для уроку з курсу "Я досліджую світ" до теми "Корисне харчування" у 3-4 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНСЬКІ СТРАВИ МОЄЇ РОДИНИ

Номер слайду 2

Хліб - найбільш значущий атрибут слов'янського харчування. «Хліб - усьому голова», «Хліб та вода - козацька їда», «Без хліба суха бесіда» - таку українську народну мудрость чуємо від своїх юабусь та дідусів. З хлібом їли й рідкі страви, й картоплю, й навіть кашу. Хлібом-сіллю зустрічають гостей. Хліб обов’язково дають в дорогу.

Номер слайду 3

Балабушки (балабухи) - невеличкі булочки круглої форми з кислого тіста. Пекли їх у святкові дні та в неділю . У деяких районах (Полтавщини) балабушки не пекли, а варили.

Номер слайду 4

Борщ - найпопулярніша страва. На Україні існувало три різновиди борщу. Головний - червоний, найулюбленіший, готували з капустою, буряком, морквою, петрушкою (пастернаком), пізніше - з картоплею. У святкові чи недільні дні борщ варили із свининою чи птицею, в будень - засмажували салом із часником. Для смаку додавали сироватку, а в особливо урочисті дні забілювали сметаною.

Номер слайду 5

Вареники - страва з вареного тіста з начинкою. За начинку використовували сир, смажену капусту, варену товчену картоплю, мак, калину, вишні та інші ягоди, яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну чи гречану кашу й навіть борошно.

Номер слайду 6

Галушки готували майже щодня, здебільшого на вечерю. Їх готують з борошна, яєць та варять. Широко популярні й сьогодні, галушки поряд із борщем є певною мірою символом української національної кухні.

Номер слайду 7

Гарбузову кашу робили з пшона та гарбузів, які вирощували у кожному господарстві. Печений або варений гарбуз споживали круглий рік.

Номер слайду 8

Куліш - страва, роблена з пшоняних крупів. Куліш було легко готувати не тільки в домашніх умовах, тому він мав ще одну назву - польова каша. Її готували козаки у походах

Номер слайду 9

Вергуни - просте печиво, які виготовляли із прісного тіста на яйці й сироватці або маслянці.

Номер слайду 10

А тепер я пропоную виконати проєкт «СТРАВИ МОЄЇ РОДИНИ» та поділитися найкращими рецептами з однокласниками https://naurok.com.ua/proekt-do-uroku-ukra-nski-stravi-moe-rodini-193465.html

ppt
Додано
15 серпня 2021
Переглядів
2280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку