Презентація до проекту з інформатики "Хто з нами до зоопарку?"

Про матеріал

Дидактична характеристика проекту:

тип проекту:

за предметною галуззю: між предметний (інформатика, природознавство);

за тривалістю виконання: короткотривалий;

за характером контактів: внутрішкільний;

за основною діяльністю: інформаційний;

за характером координації: з безпосередньою координацією;

за кількістю учасників: груповий;

за формою проведення: самостійна робота дітей з наступною презентацією матеріалів проекту, екскурсія, фотовиставка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект Хто з нами до зоопарку?

Номер слайду 2

Мета проекту: Закріпити отримані знання з природознавства та інформатики відповідною практикою та сформувати відповідальне та гуманне відношення до тварин у дітей шкільного віку. Популяризація зоопарку, як об'єкт природно-заповідного фонду м. Харкова.

Номер слайду 3

Тип проекту: за предметною галуззю: міжпредметний (інформатика, природознавство); за тривалістю виконання: короткотривалий; за характером контактів: внутрішкільний; за основною діяльністю: інформаційний; за характером координації: з безпосередньою координацією; за кількістю учасників: груповий; за формою проведення: самостійна робота дітей з наступною презентацією матеріалів проекту, екскурсія, фотовиставка.

Номер слайду 4

Проблема Популяризація Харківського зоопарку серед учнів школи. Цільове та ефективне використання учнями Інтернет ресурсів. Об’єкт дослідження: Харківський зоопарк.

Номер слайду 5

Очікувані результати: учні навчатимуться планувати свій час; учні навчатимуться створювати продукти проекту згідно критеріїв, здобувати інформацію з різних джерел, аналізувати, систематизувати та представляти отриману інформацію у заданому вигляді; учні навчатимуться проводити цільовий або ефективний пошук в мережі Інтернет; учні отримають досвід публічного виступу під час захисту проекту, учні навчатимуться переносити наукові методи пізнання (аналіз, синтез, оцінювання), відпрацьовані під час роботи над проектом, на навчальну та суспільну діяльність; учні набувають навички давати творчу оцінку результатам проектної діяльності та власним навчальним досягненням.

Номер слайду 6

Спосіб вирішення проблеми: самостійна пошукова та аналітична робота дітей з учителем, екскурсія   Освітній продукт: Рекламна презентація зоопарку, екскурсія до зоопарку, виставка фотографій.

Номер слайду 7

Визначення завдань для кожної групи І група: збір інформації про історію створення зоопарку; ІІ група: складання правил поведінки у зоопарку; ІІІ група: проведення 3-D туру по Харківському зоопарку (http://panorams.zoo.kharkov.ua/) ІV група: вивчення плану зоопарку та розміщення тварин; V група: фотокореспонденти.

Номер слайду 8

Історія виникнення зоопарку Історія створення Харківського зоопарку — першого в Україні — починається з 90-х рр. XIX ст., коли за ініціативи професора Олександра Брандта в місті була розпочата спроба організувати «акварій».

Номер слайду 9

Після революції Харківський зоопарк прийшов у занепад. Тільки у 1921р. починається відновлення і розбудова зоопарку за участі В.Г.Аверіна, пізніше відомого вченого, зоолога. Місце завідувача зоосадом посів Микола Петрович Евальд. Вже у 1926-1927 рр. були побудовані слоновник і мавпятник, теплі приміщення для великих хижаків. 1 травня 1928р. було відкрито зоомузей. З цього ж періоду при зоопарку розпочав роботу кружок юних біологів. У 1929р. територію зоопарку було розширено. У 1932р. за проектом архітектора Ширшова будується брама головного входу в зоопарк.

Номер слайду 10

22 серпня 2008р. у зоопарку на алеї напроти входу в будинок приматів відкрили пам'ятник мешканцям зоопарку, які змогли врятуватися під час війни. У числі вцілілих мешканців виявилися три макаки — Гектор, Роза та Дезі. Їм удалося втекти зі зруйнованого мавпятника під час бомбардування. Мавпочки пережили окупацію в Держпромі, їжею з ними ділилися жалісливі люди, а після визволення міста макак виловили та повернули в зоопарк. Саме їхні фігурки прикрасили пам'ятник 24 жовтня 1941р. Харків зайняли німецькі окупанти, але роботі зоопарку вони перешкоджати не стали. Але в серпні 1943р. стало зрозумілим, що гітлерівці мусять залишити Харків. Тоді ними було знищено велику кількість тварин. Вже на п'ятий день звільнення Харкова було видано постанову Харківської міської ради, в котрій зазначалося, що зоопарк вважається відкритим з 29 серпня 1943р.

Номер слайду 11

Правила поведінки в зоопарку Щоб відвідування зоопарку залишило у Вас тільки найприємніші спогади, рекомендуємо Вам дотримуватися правил поведінки, і звертати увагу на інформацію на вольєрах з тваринами. При необхідності звертайтеся до співробітників зоопарку. Нагадуємо Вам, що зоопарк - установа підвищеної небезпеки.

Номер слайду 12

План зоопарку та розміщення тварин З них 7 видів занесені до Європейського Червоного списку, 14 — до Червоної книги України, в складі зооколекції 93 види, які включені до Конвенції про міжнародну торгівлю дикими видами фауни і флори, що знаходяться під загрозою зникнення (CITES). За цінністю колекції зоопарк займає друге місце в Україні — після Київського зоопарку. В зоологічному парку зберігаються понад 384 види тварин (8 тис. особин), серед них — риби (137 видів), земноводні (2 види), плазуни (44 види), птахи (97 видів), ссавці (79 видів).

Номер слайду 13

Звичайно, що описати все – неможливо та й непотрібно, адже все це треба бачити! А дивитися у Харківському зоопарку є на що, отож, не гайте часу, а поспішайте відвідати цей унікальний заповідник не лише міста, але й усієї України!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

А ви, поїдете з нами до зоопарку?

ppt
Додано
12 травня 2018
Переглядів
2041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку