Презентація до проведення свята зустрічі птахів для учнів 1 - 4 класів

Про матеріал

Дана презентація складена відповідгно до сценарія " Птахи нам на крилах весну принесли". Складена презентація містить 53 слайди. Кожен слайд має своє призначення. В презентації, за допомогою слайдів, зазначена мета сценарію, девіз " Нехай птахи співають всюди - збережемо ми їх, люди! " Також є закличка, різні вікторини, зображено птахи та їх опис ( шпак, синичка, дятел, сова , зозуля, сорока, лелека, соловейко, ластівка та інші), представлені цікавинки з життя птахів, народні прикмети та багато іншого цікавого матеріалу!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Вчити дітей захоплюватися красою оживаючої природи, вдумливо, дбайливо ставитися до навколишнього середовища, замислюватись над наслідками своїх дій. Розвивати пізнавальні інтереси, естетичні смаки, спостережливість, інтерес до пізнання тваринного світу, допитливість. Ознайомити з давніми народними звичаями зустрічі весни. Формувати різностороннє уявлення про світ птахів. Поглибити знання учнів про життя птахів навесні. Виховувати любов і бережливе ставлення до птахів, до природи, прагнення берегти та охороняти її кращі людські якості, інтерес до народних традицій, до усної народної творчості.

Номер слайду 4

«Нехай птахи співають усюди, збережемо ми їх люди!»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Першим я приніс весну пробудив усе від сну. Заспіваю під вікном, бо зовуть мене….

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сірі лапки, чорна шапка, фартушок жовтенький   Голосок тоненький. Ця пташка невеличка називається….

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дзьоб міцний і гострий маю, шкідників я добуваю вірно людям я служу, їм дерева сторожу

Номер слайду 14

Номер слайду 15

У ночі гуляє, у день спочиває, має круглі очі, бачить серед ночі …

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Хто гнізда свого не має а яйця іншим підкидає

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Чути в лісі стрекеке- всі новини знає, бо вертлява, як той біс-весело стрибає

Номер слайду 20

Номер слайду 21

По болоті ходить скрізь,довгі ноги,гострий ніс Поїсти він полюбляє,усім жабам рахунок знає

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Я в гаю співаю «тьох», та іще так дзвінко Що за співанки такі, то співають …

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Швидко пташка ця літає, безліч мушок поїдає Над дверима гніздо будує,тільки в нас ніколи не зимує…

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Дивний ключ у небі лине, не залізний, а пташиний Цим ключем в весняній млі, прилітають…

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Птахи – невід’ємна частина природи. Вони прикрашають діброви, луки, гаї, степи, сади і поля. Птахи – окраса парків та скверів. Чи можна уявити собі весну без дзвінкої пісні жайворонка, без першого «КУ-КУ» зозулі серед тиші, чи заливистого щебету соловейка.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Я шпачок, один із перших провісників весни. Ми охоче заселяємося у шпаківнях, зроблених вами. Пара шпачків наносить 5 – 6 блакитних яєць, а через 14 днів – є пташенята.

Номер слайду 32

Зозуля прилітає до нас у кінці квітня, на початку травня. Гнізда вона не будує, дітей не висиджує. Зозуля наближається до чужого гнізда і підкидає туди своє яйце. Пташенята зозулі вилуплюються швидше і викидають яйця господаря гнізда.

Номер слайду 33

Солов’ї неперевершені співці наших садів і гаїв. Прилітають з місць зимівлі - у кінці квітня на початку травня. Самка відкладає 4-6 яєчок. Висиджують їх 14 днів. Гніздо влаштовує в ялиці на землі, зрідка над землею біля основи куща. Гніздо будує з сухої трави, корінців, волосся, моху.

Номер слайду 34

Гніздо в іволгі міцне, нагадує кошик. Іволга дуже обережна пташка, тому її важко побачити. Самка іволги висиджує 4 – 5 пташенят за 15 днів. Вона – окраса наших лісів

Номер слайду 35

Жайворонки повертаються у березні або квітні. Самець співом починає привертати до себе увагу самок. Самка влаштовує гніздо в ямці, сплітаючи його з травинок .Потім відкладає від З до 5 бежевих яєць Яйця насиджує протягом 12-14 днів. Раціон жайворонка різноманітний.

Номер слайду 36

Сільська ластівка - невеличка пташка. Прилітає з місць зимівлі в квітні - травні. Будують гнізда на стінах будівель, попід стелями. На рік буває дві кладки з 4-6 білих з плямами яєць. Висиджує самка 13-16 днів. Відлітають на зимівлю у вересні - жовтні.

Номер слайду 37

Все життя лебеді живуть парами. Тому серед людей побутує вислів «Лебедина вірність». Вони служили людям взірцем краси, благородства, витонченості.

Номер слайду 38

Журавель любить висоту, і той, хто хоч раз спостерігав його політ, надовго збереже в пам’яті величний помах крил, виструнчену шию, довгі випростані ноги. Незабутнє враження!

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Якби людина мала такий апетит, як птахи, то вона б з'їдала за день 40 буханок хліба. Птахи за допомогою органу смаку можуть розрізняти солоне, солодке, гірке. Птах, американський кондор, може піднятися на висоту 700 метрів. Кожна пара маленьких синичок здатна обслужити 40 пло­дових дерев. Повзик годує своїх пташенят 370-380 раз на день. Колібрі - єдиний птах, що може літати хвостом уперед. Ластівка за літо виловлює близько мільйона комах, а кри­хітний корольок - майже десять мільйонів.

Номер слайду 41

В гнізді сірої куріпки буває до 25 яєць. Зачувши небезпеку, самка розкочує з гнізда яйця в різні сторони, а коли загроза мине - збирає їх знову. Найдбайливішою матір'ю є дрохва. Вона не покидає пта­шенят навіть перед смертельною загрозою. Синичка за день з'їдає і приносить своїм пташенятам стіль­ки корму, скільки важить сама. Сова зберігає зерно людям, бо знищує від 85 до 130 різних гризунів на місяць і не менше тисячі щороку. Дятла називають лісовим лікарем і майстром-будівельником пташиних квартир. Він щороку будує собі нову квартиру, а старі віддає синичкам, повзикам, горихвісткам.

Номер слайду 42

Сова кричить – на холод. Граки рано прилетіли – до теплої погоди. Синичка зранку починає пищати – чекати морозу. Стало тепло – прилетів журавка. Горобці в пилюці купаються – на дощ. Качки розігрались – на дощ. В полі перепілки сильно кричать – перед дощем.

Номер слайду 43

Лебідь летить восени – на сніг, а гуси – на дощ. Галки збираються невеликими стадами і сильно кричать – до ясної погоди, зимою – до морозів. Ранній приліт журавлів – до ранньої весни. Граки в’ються високо стадами і спускаються стрімко на землю – буде дощ

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Не кричи, не галасуй у лісі, коли гніздуються птахи.  Не чіпай руками пташине гніздо, бо пташка може його залишити.  Не вбивай пташок, не лякай їх задля розваги.  Навесні приготуй для пташок будиночки.  Милуйся красою і співом пташки, спостерігаючи за ними в природі.  Пам’ятай – справжній господар природу береже, захищає і охороняє.

Номер слайду 49

Спасибі, малята, за зустріч. Нам було дуже цікаво, але треба летіти далі — ремонтувати свої гніздечка, будувати нові, відкладати яйця, висиджувати малят, бо час іде дуже швидко, треба встигнути висидіти своїх малят до нового відльоту.

Номер слайду 50

Дорогі наші пернаті друзі! Ми хочемо запевнити, що ми справжні ваші друзі. Взимку ми підгодовували ваших родичів, зимуючих птахів і вам будемо допомагати, оберігати.

Номер слайду 51

Ніколи не зробимо шкоди Ми пташці у нашім краю. Хай лине в гаї і на води, Співає для нас у маю. Зустрінуться в рідному краї З ключем журавлиним вгорі, Синичок і щигликів зграї І повзики, і снігурі. І кору застукає дятел Сигналом робочого дня. І знову почне працювати Корисне мале пташеня.

Номер слайду 52

Шануй, примножуй скарб неоціненний, Який вручила нам свята земля! Насаджуй сад і прочищай джерельце, І скривдити не дай маленьке пташеня.

Номер слайду 53

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Жовтенька Лариса
    Щиро вдячна за презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Жовтенька Лариса
    Щиро вдячна за презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
30 червня 2018
Переглядів
7104
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку