Презентація до психолого-педагогічного семінару на тему:"Попередження синдрому відкладеного життя"

Про матеріал
Ознайомлення із синдромом відкладеного життя в усовах війни та його профілактика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліцей №1 Калинівської міської ради Вінницької областіПсихолого-педагогічний семінар на тему:« Попередження синдрому відкладеного життя.»Соціальний педагог. Наталя СИНЮШКО

Номер слайду 2

НАШЕ ЖИТТЯ ПРОХОДИЛО В ЗВИЧНОМУ, МОЖЛИВО, ШАЛЕННОМУ ТЕМПІМИ НАПОЛЕГЛИВО ПРАЦЮВАЛИМИ НАВЧАЛИМИ ВИХОВУВАЛИМИ РУХАЛИСЯ ВПЕРЕДМИ СЕБЕ МОТИВУВАЛИМИ СЕБЕ ТА НАШИХ БЛИЗЬКИХ ТІШИЛИМИ СОБІ ТА НАШИМ РІДНИМ РОБИЛИ ПРИЄМНЕ, ПОДАРУНКИМИ ЖИЛИ ЗВИЧНИМ ЖИТТЯММИ ПРОСТО ЖИЛИ.

Номер слайду 3

АЛЕ РАПТОМ ВСЕ ЗМІНИЛОСЯ. Під час війни багато хто з нас, ніби, перестав відчувати себе в реальності, а все частіше думає про те, як складеться наше життя в майбутньому. Ми як діти, які чекають підліткового віку, щоб подорослішати і почати жити по новому, по своєму, реалізовувати свої плани. А зараз дні, які ми проживаємо, ніби то і не рахуються, і не мають особливого значення, вони, ніби, фон на шляху до «мирного майбутнього».

Номер слайду 4

То що відбувається? Напевно, це підкрадається синдром відкладеного життя?!Що таке синдром відкладеного життя?Це сприйняття реальності, при якому люди думають, що справжнє життя ще буде, а зараз воно відклалось у часі ( не важливе, як окремий додаток до життя). 

Номер слайду 5

Але, якщо фізичне тіло знаходиться у безпеці (відносно). Необхідно подбати про емоційне здоров’я.

Номер слайду 6

Ознаки синдрому відкладеного життя:ви живете думками про безтурботне майбутнє;постійно очікуєте слушний момент;відкладаєте чи навіть забороняєте собі насолоджуватись приємними моментами, квітами, заходом сонця, книжками, походом в салон краси, шопінгом, улюбленою кавою тощо;відчуваєте себе спостерігачем власного життя.

Номер слайду 7

А тепер згадайте себе найближчим часом, в чому ви собі відмовляли? Все на потім… а дні ідуть, а ми відкладаємо, а наші діти дивляться на нас і теж - потім, потім, потім.

Номер слайду 8

Здається, це нормальна реакція на не нормальну подію. Але ж…Синдром відкладеного життя заважає людям нормально взаємодіяти із суспільством. Піклуватися про наших рідних. Передавати їм спокій та надійсніть. Адже наші емоції страху, паніка, невизначеність передаються нашим близьким!

Номер слайду 9

ТО ЯК ЦЕ ПОПЕРЕДИТИ?Дотримуватися режиму дня;Відпочивати — під час перерв на роботі та після, виходити на свіже повітря, або просто розслабитися і посидіти із заплющеними очима, послухати музику. Доглядати за собою, слідкувати за своєю зовнішністю. Спілкуватися з друзями телефоном і через соцмережі, усміхатися. Ваша усмішка може підтримати інших. Займатися хобі: малювати, вирощувати кімнатні рослини, читати книжки,займатися медитацією. Мати невеличкі задоволення. Наприклад, купувати смаколики. Турбуватися і проводити час з родиною: подивитися фільм, зробити з дитиною уроки, помріяти разом, організувати спільні прогулянки.

Номер слайду 10

Щоб попередити синдром відкладеного життя, потрібно діяти: Скласти список мрій та цілей. Планувати з вечора наступний день. Створити свій список активностей. Шукати фізичне і моральне задоволення у кожному дні. Записувати свої незначні успіхи та перемоги. Навчитися проявляти емпатію по відношенню до себе. Спробувати хвалити себе та дякувати собі. Зрозуміти, що ви втрачаєте, коли відкладаєте життя на потім.

Номер слайду 11

МИ МАЄМО ЖИТИ СЬОГОДНІМи повинні мріяти, посміхатися! Підтримувати! Надіятися на краще! Наша країна та кожен із нас ще маємо розквітнути як ця квітка!

Номер слайду 12

ТОМУ ЩО МИ ЖИВЕМО ТУТ І ТЕПЕРВідео та картинка використані з мережі Інтернет.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Казьмірук Людмила Дмитрівна
    Дуже цікава тема, А сам семінар можна десь подивитись?
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
18 жовтня 2022
Переглядів
450
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку