Презентація до ранковою зустрічі

Про матеріал
Презентація до ранкової зустрічі у 1 класі на тему "22 квітня - Міжнародний день Землі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

22 квітня – Міжнародний День ЗемліПідготувала. Дишлова Е. В.

Номер слайду 2

Вітання. Доброго ранку! Доброго дня!Хай плещуть долоньки,(плещуть)Хай тупають ніжки.(тупають)Працюють голівки,(хитають)І сяють усмішки.(посміхаються)Дружно всі візьмемося за руки,(беруться)Веселіше стане всім. Бо у класі всі ми друзі,Сяють усмішки. Лунає сміх.

Номер слайду 3

Вправа «Побажання»Привітання один з одним називаючи імена та побажання один одному

Номер слайду 4

Щоденні новини. Робота з календарем- Який сьогодні день тижня?П'ятниця Яке число?22 Яке було вчора?21

Номер слайду 5

Обмін інформацією. Діти, сьогодні ми будемо говорити про нашу планету Земля. Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським святом любові та турботи за наш спільний дім. У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

Номер слайду 6

Вправа «Склади вислів»:мир всьому Хай світі. у загальний живе«Хай живе загальний мир у всьому світі» Вправа «Мікрофон»: Для чого оберігати планету Земля?

Номер слайду 7

Читання вірша Земля. Блакитні простори, зелені ліси – Ні де не знайдеш ти такої краси. У космосі є ще багато планет,Немає лишень життя там прикмет. Ти наша домівка, планета Земля,Ти гарна і зблизька, красива здаля. Дивуються інші планети всі щиро:«Яка ж ти, сестричко, блакитно-вродлива!»

Номер слайду 8

Обговорення: Як називається наша планета?Які ще планети ви знаєте?Чому її вважають блакитно-вродливою?

Номер слайду 9

Розгадування загадок. Кругла, але не м’яч. Тверда, але не сталь. Чорна, але не сажа. Крутиться, але не дзига. Хто ж вона? (Планета Земля)Дощик ллє — вона все п’є. Щоби все росло і зеленіло.(Земля)Вогненна куля навколо неї ходить, Теплого погляду з неї не зводить. (Сонце і Земля)

Номер слайду 10

Зимою біле, навесні чорне, літом зелене, восени стрижене. (Поле)Ні потилиці, ні обличчя, ні початку, ні кінця. Як по ній ти не підеш — кінця-краю не знайдеш. (Земля)Коли нема — чекають, а коли прийду — тікають. (Дощ)Два брати весь вік живуть, один на одного дивляться, а докупи не зійдуться. (Небо і земля)Червоне коромисло через річку повисло. (Веселка)

Номер слайду 11

Вправа «Оживи планету»Об’єднаємось у групи за планетами: Земля, Марс, Юпітер, Сатурн та оживимо їх (розмалюємо)

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Дишлова Еліна
Додано
22 червня 2022
Переглядів
236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку