Презентація до статті "Роль МАНівських досліджень у подоланні екологічної проблеми"

Про матеріал
Презентація до статті "Роль МАНівських досліджень у подоланні екологічної проблеми". Вона ілюструє мій досвід
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор: Ревнюк Сергій Миколайович, учитель хімії, старший учитель, заступник директора з навчально-виховної роботи Великоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Метою роботи є дослідження історії відкриття, будови, властивостей та методів виділення біополімерів хітину та хітозану, молочної кислоти та біополімеру полілактиду, кверцетину та дигідрокверцетину та їх добування. Об’єктом дослідження є природні полісахариди хітин та хітозан, молочна кислота та полілактид, кверцетин та дигідрокверцетин. Предмет роботи – дослідження властивостей і методів виділення хітину та хітозану з підмору бджіл, молочної кислоти та полілактиду, кверцетину та дигідрокверцетину з деревини модрини сибірської та сосни звичайної.

Номер слайду 5

Завдання дослідження: проаналізувати літературні джерела про будову, властивості та методи виділення хітину та хітозану, молочної кислоти та полілактиду, кверцетину та дигідрокверцетину, експериментально перевірити та удосконалити відомі методики їх виділення. Новизна роботи полягає в удосконаленні методики виділення хітину та хітозану з підмору бджіл, розробці методики виділення 2-гідроксипропанової кислоти із молоч- ної сироватки й у виділенні кверцетину та дигідрокверцетину із кори та деревини модрини сибірської. Практичне значення дослідження визначається можливістю впровадження його результатів у виробництво.

Номер слайду 6

добувають із відновлюваної сировини (панцирі крабів, креветок, криля, підмор бджіл); безпечні для навколишнього середовища (біодеградують); мають ряд медичних показань (адсорбують і виводять солі важких металів, лікарські засоби та радіонукліди, прискорюють загоєння ран).

Номер слайду 7

Підмор бджіл

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ПІДМОР БДЖІЛ Екстракція водно- Спиртовим розчином Обробка 10% розчином NaOH ХІТИНО-МЕЛАНІНОВИЙ КОМПЛЕКС ВИДІЛЕННЯ ХІТИНУ З ПІДМОРУ БДЖІЛ Екстракція петролейним ефіром

Номер слайду 10

ХІТИНО-МЕЛАНІНОВИЙ КОМПЛЕКС ХІТИН ВИДІЛЕННЯ ХІТИНУ З ПІДМОРУ БДЖІЛ Обробка 30% розчином Н2О2

Номер слайду 11

добувають із відновлюваної сировини (молочної кислоти); безпечний для навколишнього середовища (біодеградує з утворенням вуглекислого газу та води); є матеріалом для виробництва різноманітних пластиків (альтернативою нафтопродуктам).

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

МОЛОЧНА СИРОВАТКА Додавання ZnCl2 ЦИНК ЛАКТАТ (БІЛИЙ ОСАД) ОТРИМАННЯ МОЛОЧНОЇ КИСЛОТИ Кип’ятіння та фільтрація

Номер слайду 15

РОЗЧИН МОЛОЧНОЇ КИСЛОТИ ОТРИМАННЯ МОЛОЧНОЇ КИСЛОТИ ЦИНК ЛАКТАТ (БІЛИЙ ОСАД) Додавання Н3РО4

Номер слайду 16

МОЛОЧНА КИСЛОТА Додавання каталізатора (пара-толуенсульфокислоти ) ПОЛІЛАКТИД ОТРИМАННЯ ПОЛІЛАКТИДУ Відгонка води Олігомеризація

Номер слайду 17

добувають із відновлюваної сировини (гречка, модрина сибірська, сосна); безпечні для навколишнього середовища (біодеградують); мають ряд медичних показань (потужна антиоксидантна дія, зменшує проникність і ламкість капілярів, гальмує старіння клітин, має гепатопротекторну дію).

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

КОРА МОДРИНИ СИБІРСЬКОЇ ДОБУВАННЯ ДИГІДРОКВЕРЦЕТИНУ ЕКСТРАКТ Екстракція етанолом

Номер слайду 21

Відгонка спирту ДИГІДРОКВЕРЦЕТИН ДОБУВАННЯ ДИГІДРОКВЕРЦЕТИНУ ЕКСТРАКТ Обробка петролейним ефіром

Номер слайду 22

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
5 вересня 2022
Переглядів
232
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку