Презентація до свята "З бабусиної скрині"

Про матеріал
Презентація до свята "З бабусиної скрині", у якій представлені старовинні речі народного побуту..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Протягом століть скриня на Україні була у великій пошані. Сюди складали одяг, рушники, полотно, прикраси. В ній зберігався посяг нареченої. Скриню господарі ставили на видному місці. Професія скринника була почесною. Робилися скрині з липи, тополі, берези, вільхи, верби.

Номер слайду 3

Український рушник! Оздоблений квітами, зірками, птахами. Майже на всіх рушниках можна помітити два кольори: червоний і чорний. У кожного кольору своя історія. Червоний – то колір калини, щастя, ясного сонечка. Чорний – колір землі нашої родючої, а інколи – смутку.

Номер слайду 4

А весільний рушник кожна дівчина готувала собі заздалегідь. Вишивати рушники, як і сорочки, мати навчала дочок ще змалку. Багато вишивали дівчата на вечорницях довгими зимовими вечорами

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ой віночку, мій віночку! В нього я вплету, що схочу: Ружі, маки і барвінок, І стебельця материнок. Ще вплету казки чудові, Пишні грона калинові І пісні про Україну. Я віночок свій надіну На голівоньку русяву – Хай красується на славу!

Номер слайду 9

Предком бандури була кобза, а музиканти, що грали на ній називали – кобзарями. Наші бабусі любили і цінували пісню, музику. Вміли вони працювати, вміли й відпочивати

ppt
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
283
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку