Презентація до свята зустрічі птахів

Про матеріал
Презентація до свята зустрічі перелітних птахів для 3 класу з українською мовою навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пір'я у грака чорні з фіолетовим відливом. Живляться граки черв'яками та личинками комах, яких вони знаходять, копаючись в землі своїм міцним дзьобом. Їх вважають одними з найрозумніших птахів та деяких тварин.

Номер слайду 3

Шпаки охоче селяться в спеціально влаштованих для них шпаківнях. У неволі шпак скоро звикає до рослинної їжі. Характерну особливість його складає рідкісна здатність наслідувати, без жодного навчання, всіляких звуків. Тому шпак легко завчає окремі слова і прості мотиви. Молоді шпаки по вильоту з гнізд утворюють великі зграї.

Номер слайду 4

Жайворонки - маленькі пташки, що живуть на землі. По землі вони не стрибають, а бігають. На землі вони також і гніздяться, відкладаючи у гніздо плямисті яйця. Їдять жайворонки насіння рослин і комах.

Номер слайду 5

Розмір у різних видів зозуль різний, але у всіх у них тонкий тулуб, довгий хвіст і сильні лапки. Зозуля є гніздовим паразитом. Вона відкладає свої яйця в гнізда інших птахів. Пташенята зозулі вилуплюються раніше і ростуть швидше, потім витісняють яйця або проганяють інших пташенят і господареві гнізда доводиться вигодовувати тільки пташеня зозулі.

Номер слайду 6

Зяблик – співочий птах, дуже численний в Україні. Свою пісню пташенята вивчають, наслідуючи співу дорослих самців. Терпляче ставиться до присутності людей, може збирати поживу на доріжках парків в досить людних місцях. Живляться насінням і зеленими частинами рослин, влітку — також комахами.

Номер слайду 7

У цього птаха безліч народних назв: чорногуз, бусол, бусел, бусько. Птахи спілкуються клацанням дзьоба. Клацаннями птахи вітають один одного, також цими звуками захищають гніздо від конкурентів. Харчуються переважно дрібними тваринами — дощовими черв'яками, комахами, жабами, мишами, рибою. В Україні лелеки найчастіше гніздяться на стовпах електропередач.

Номер слайду 8

Степовий журавель поширений від Чорного моря до Північного Китаю. Гніздиться у Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій області та Cтеповому Криму. В минулому цінний мисливський птах. Зараз полювання на степового журавля заборонено. Вид занесено до Червоної книги України (статус — зникаючий).

Номер слайду 9

Прилітають навесні, в квітні. Гніздяться ластівки в населених пунктах або на скелях в горах. Харчуються ластівки комахами, яких ловить на льоту. У погану погоду збирають жучків і павучків на стінах будинків. Гніздечка у вигляді чаші, прикріплюють до стіни. Роблять їх з мокрого ґрунту і вистилають пір'ям, травою.

Номер слайду 10

Невеликий птах, розміром дещо менший за горобця. Вона живиться комарами й мухами, ловить бджіл, ос, бабок, метеликів. Свою здобич сіра мухоловка зазвичай хапає на льоту. Чисельність мухоловки сірої має тенденцію до зменшення. Причинами цьому слугують винищення комах різними хімікатами.

Номер слайду 11

Соловейки – передвісники справжньої весни в лісах та гаях. Прилітають до нас у травні. Відлітають у серпні - на початку вересня. Старий соловейко співає краще за молодого. Тобто майстерності вони набувають з часом. До речі, кожному птаху притаманні певні індивідуальні вокальні відтінки. Соловейко — один з українських народних символів.

ppt
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
1292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку