Презентація до текстуального аналізу повісті В. К. Короленка

Про матеріал
Учительська презентація до текстуального вивчення повісті В. Г. Короленка "Сліпий музикант" та МПЗ із образотворчим мистецтвом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Сліпий музикант” Петро Попельський і Евеліна Основний психологічний мотив нарису складає інстинктивне, органічне тяжіння до світла. В. Короленко - Якого “світла” прагне душа кожної людини? Самозречення – готовність одної людини зрек- тися власних інтересів, навіть власного щастя в ім'я щастя іншої людини. Яка людини здатна на самозречення? Чи тільки доросла людина здатна на це?

Номер слайду 2

Встановлення взаємовідносин Петра Попельського з Евеліною Яскульською Невдале знайомство друге побачення пекучий біль обох дітей Петрик та Евеліна стають друзями сумісне навчання визначення дівчиною свого призначення побачення біля старого млину та взаємне визнання у коханні сумніви Петра внаслідок відвідування монастирської дзвіниці готовність зректися кохання, щоб не при – рікати дівчину на страждання самовипробування Петра у манд – рах зі сліпими жебраками одруження народження зрячої дитини блискучий дебют музиканта завжди разом Словник: Дебют – перша поява перед публікою. Запитання : Чим заслужили своє щастя герої твору?

Номер слайду 3

кохання дружини, турботу, співчуття, допомогу у роботі, дітей, мету у житті власного егоїзму, постійних думок про своє нещастя Петро душевний спокій, кохання чоловіка, добробут, гордість за талант видатного музиканта, міцну родину частини спілкування з однолітками, деяких розваг, поїздок, роботи, пов'язаної з відсутністю вдома, можливості розлучитися з чоловіком Евеліна Що отримує Чого зрікається Від чого здатні зректися Евеліна та Петро заради спільного щастя у шлюбі Заради якої людини варто зрікатися власних інтересів?

Номер слайду 4

Петро Попельський Мати Иохим Батько Федір Кандиба Роман Кузьма, племінник Федора Кандиби Єгор Евеліна Сини Ставрученки Ставрученко-старший Максим Створив умови для життя родини Отримав продов- ження роду Відчула себе щасливою Робила все можливе Виховував Петра як справжнього чоловіка Відчув себе корисним Прищепив любов до народної музики Почав поважати фортеп’яно Дала кохання, допомогу, дитину Отримала кохання, добробут, міцну родину Викликали інтерес до історії козацтва, класичної музики, суспільного життя Почали ставитися до слі- пого як до повноцінної людини Дав позитивний приклад справжнього українця Показали, що таке справжнє лихо та нещастя Отримав нову хату Отримав нову хату Викликав сумніви Отримав гроші, шубу Дав позитивний приклад ставлення до життя сліпого Отримав шубу Взаємозв'язки Петра Попельського з іншими героями твору

Номер слайду 5

За наданими ілюстраціями впізнайте героїв та епізод повісті “Сліпий музикант Пронумеруйте ілюстрації у відповідності до сюжету Образ Максима Яценка 1.Дайте назву кожній ілюстрації. 2.Яка з ілюстрацій сподобалася найбільше й чому?

Номер слайду 6

От і він зробив своє діло, і він не марно прожив на світі, йому говорили про це повні сили владні звуки, що стояли в залі, панували над юрбою. Так, він прозрів... Замість сліпої і невтолимої егоїстичної муки, він носить у душі відчування життя, він почуває і людське горе, і людську радість, він прозрів і зуміє нагадати щасливим про нещасних.. прозрів і зуміє нагадати щасливим про нещасних… В. Короленко «Сліпий музикант» Немарно прожите життя Здійснення мрії

Номер слайду 7

Словник: революція, еволюція, навчання, виховання Революція – докорінна зміна в будь-якій сфері людської діяльності Еволюція – процес поступового розвитку, змін чогось від одного стану до іншого Навчання – процес взаємодії учителів та учнів, спрямований на засвоєння учнями знань, умінь та навичок Виховання – цілеспрямоване формування особистості з метою підготовки її до участі у суспільному та культурному житті

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Стрельченко Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
28 вересня 2019
Переглядів
3001
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку