Презентація до вступного уроку літератури у 6 класі

Про матеріал
Невеличка презентація до вступного уроку з зарубіжної літератури у шостому класі. Сподіваюся, що з її допомогою учні засвоять доволі складне поняття - художній образ у літературі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художній образ Художній образ – створена мистецькою уявою художня картина (істоти, речі, події, явища), яка у свій спосіб відтворює предмет зображення (підр, с. 8). Ознаки художнього образу: конкретність, цілісність, динамізм, умовність, знаковість, діалогізм, багатозначність, життя в часі. Види художніх образів: образи – предмети, образи-персонажі, образи-описи (зображення природи, помешкання, міста…), образи автора, розповідача, читача

Номер слайду 2

Традиційні образи Традиційні образи – ті художні образи, які переходять з однієї епохи в іншу, до яких часто звертаються митці, даючи їм власне трактування. Традиційний образ в художній літературі – образ, що переходить від однієї літературної епохи до іншої, зберігається й активно функціонує протягом тривалого часу або в одній національній літературі, або в різних національних літературах

Номер слайду 3

Вічні образи Вічні образи – це традиційні образи, які здатні долати кордони окремих країн, набуваючи значення для людей усього світу (підр. с. 10). Вічний образ у художній літературі – літературний образ, який за глибиною художнього узагальнення виходить за межі конкретних творів і зображеної в них історичної доби, містить невичерпні можливості для філософського осмислення буття.

Номер слайду 4

Традиційний образ Вічний образ Художній образ Завдання 1. Створити свій художній образ (малюнок + 6 речень) до понять любов, світло, біль, радість, сміх, дитинство, допомога, розум… 2. Розподіли правильно: калина, Дон Кіхот,Том Сойєр, Полліанна, козак, самурай, Ромео і Джульєтта, Прометей, осінь, сакура, гроза, Дон Жуан, мавка, любов.

ppt
Додано
28 вересня 2019
Переглядів
6734
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку