Презентація до теми "Безпека харчування в умовах ситуацій воєнного стану" (8 кл., "Основи здоров'я")

Про матеріал
Матеріал відповідає програмі 8 класу. Презентація повно розкриває дану тему і може бути використана під час змішаного навчання. Матеріал сприяє формуванню знаннєвого, діяльнісного та ціннісного компонентів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека харчування в умовах ситуацій воєнного стану

Номер слайду 2

Які продукти рекомендують включити для запасу: Консервовані соки. Пастеризоване молоко4 Готові до вживання м'ясні або рибні консерви, консервовані овочі, фрукти, ягоди1 Батончики (білкові, злакові, фруктові). Пластівці, гранола, хлібці2 Арахісова паста. Сушені фрукти, ягоди 3 Горіхи5

Номер слайду 3

Продукти тривалого зберігання. Мед не втрачає своїх смакових якостей протягом багатьох років, проте важливо вибирати дерев'яну або скляну тару для зберігання цього продукту. Сіль і цукор можуть зберігатися приблизно 8 років. Таким же терміном зберігання наділені цукрові льодяники і іриски. Шоколад без добавок в домашніх умовах може зберігатися близько року, якщо ж він містить ягоди або горіхи, то наполовину менше.

Номер слайду 4

Згущене молоко в банках з металу може зберігатися 1 рік, в упаковці з пластику - 6 місяців. Макарони можна зберігати до 2 років, якщо в приміщенні сухо й прохолодно. Білий рис – крупа-рекордсмен за терміном зберігання, оскільки залишається їстівною кілька років.

Номер слайду 5

Гречку і пшоно можна зберігати не більше 9 місяців, манку - 10 місяців, вівсянку - 1 рік, горох-2 роки. Соняшникова олія зберігається до 4 місяців. Консерви можуть не псуватися роками. Спеції, різні види сухих заправок і бульйонних кубиків залишаться придатними до року.

Номер слайду 6

Як правильно харчуватися під час війни: лікарі склали список продуктів Раціон харчування в період військових дій повинен бути збалансованим і поживним, щоб знизити стрес і дати сили організму. Від харчування залежить психоемоційний стан, витривалість і стресостійкість, а також загальне здоров'я. Регулярність. Намагайтеся дотримуватися основних прийомів їжі (сніданок, обід, вечеря). Складні вуглеводи - наші друзі. Різноманітні каші, буряк, морква, гарбуз, кукурудза, банани – вбережуть від різких коливань цукру в крові. Не забувайте про білок. Його джерелами є м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові . Продукти для психологічної рівноваги. Магній: гарбузове насіння, мигдаль, шпинат, кеш'ю, арахіс. Цинк: печінка, м'ясо птиці, гарбузове насіння. Корисні мікроорганізми: кефір, йогурти, квашена капуста, помідори, огірки. Вітаміни групи В: печінка, риба, яйця, молочні продукти, цільнозернові, зелені горошок. Омега-3: печінка тріски

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Правила обробки і зберігання харчових продуктів

Номер слайду 10

УНИКАТИ(розпізнавати небезпеку і не потрапляти в неї)ЗАПОБІГАТИ(знати заходи безпеки і дотримуватися їх, поводитись так, щоб не створювати небезпеку)ДІЯТИ(у разі необхідності правильно скористатися знаннями і діяти)ФОРМУЛА БЕЗПЕКИ

Номер слайду 11

Домашнє завданняhttps://uk.dobavkam.net/additives • Прочитати §8.• Скласти перелік харчових продуктів для запасу в умовах військового стану.• Визначити вміст макроелементів і харчову цінність, вивчивши уважно упаковку товару (за потреби скористуйтеся сайтом «Таблиця калорійності»: https://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/ )Харчовий продукт. Вміст основних макроелементів. Харчова цінність (енергія)Термін зберіганнябілківжиріввуглеводів            

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
14 червня 2023
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку