Презентація "Узагальнення знань з теми: Безпека в побуті й навколишньому середовищі."

Про матеріал
- узагальнити, систематизувати і поглибити знання здобувачів освіти з порушеннями слуху про основні небезпечні фактори, що виникають у повсякденному житті: при користуванні електроприладами і газом, при поводженні з небезпечними речовинами побутової хімії, про причини та умови виникнення пожежі, причини нещасних випадків на автотранспорті; - вчати застосовувати отримані знання в практичній діяльності, удосконалювати навички роботи учнів на комп’ютері; - розвивати навички зі збереження здоров’я та життя; - виховувати в здобувачів освіти з порушеннями слуху дбайливе ставлення до власного здоров’я і життя та здоров’я людей, які їх оточують.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань:«Тема 2. Безпека в побуті й навколишньому середовищі» Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Учитель пропонує здобувачам освіти оцінити , як вони почуваються за шкалою від 1 (дуже погано ) до 10 (дуже добре ) і приклеїти свій смайлик на дошці.

Номер слайду 3

«Пам’ятай! Життя є дар,І той, хто його не цінуєЦього дарунку не заслуговує». Леонардо да Вінчі.

Номер слайду 4

Вправа «Мікрофон»Який розділ курсу «Основи здоров’я» ми закінчили вивчати? Пригадайте теми уроків, які ми розглянули. Який матеріал найбільше запам’ятався кожному з вас?

Номер слайду 5

Обговорення притчі «Звичка «на завтра»Мама питає сина-підлітка: Ти вже прийняв рішення про необхідність дотримання правил здорового способу життя?Так, але вирішив почати завтра…Тоді і я щодня буду переносити твої сніданки, обіди, вечері на «завтра». Ти згоден?Хм… тоді починаю сьогодні. Висновок. Не треба чекати «завтра», «понеділка», вихідних, канікул, щоб дбати про своє здоров’я. Це потрібно робити постійно, завжди.

Номер слайду 6

Фото - завдання. Визначте вид правопорушення і правову відповідальність учасників подій у наведених ситуаціях.1. 14-річний хлопець керує мотоциклом на дорозі з інтенсивним рухом.

Номер слайду 7

2. 14-річна дівчина під час гри ненавмисно пошкодила одяг іншого гравця.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Моделюйте — набувайте життєвих навичок. Проаналізуйте схему «Якщо на вас напали». Відповідно до схеми розкажіть, як діяти в наведених ситуаціях.

Номер слайду 10

Тест 1. З якого віку особа може притягуватися до адміністративної відповідальності: 1) з 15 років; 2) з 16 років; 3) з 17 років. 2. Про місце перебування особи, затриманої за вчинення правопорушення повідомляються: 1) родичі правопорушника; 2) адміністрація навчального закладу; 3) нікого не повідомляють. 3. На який строк, особу може бути затримано за вчинення адміністративного правопорушення: 1) на строк до 3-х діб; 2) не більше як на три години; 3) на строк до 10 діб. 4. Інтереси неповнолітньої особи, яку затримали за вчинення правопорушення, представляють: 1) органи опіки та піклування; 2) будь-хто з родичів неповнолітнього; 3) батьки, усиновителі, опікуни, піклувальники.

Номер слайду 11

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Що порадите друзям, які вперше їдуть за кордон, щоб вони почувалися безпечно за межами країни?2. Уявіть себе співробітником правоохоронних органів України. Яких профілактичних заходів вживатимете, щоб ліквідувати дитячу безпритульність і бездоглядність?3. Розгляньте малюнки. Як діяти дітям у наведених ситуаціях?

Номер слайду 12

Робота в парі або групіРозіграйте ситуацію відмови від пропозиції:вступити до організації, у якій обіцяють швидко розв’язати всі ваші проблеми і навчити вас бути сильною людиною;прийти на збори для обраних, де обговорюватимуть фізичне зцілення і духовне вдосконалення.

Номер слайду 13

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Розгляньте фотоілюстрації. Як діятимете в наведених ситуаціях?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Домашнє завданняпідібрати цікаву інформацію з різних джерел щодо будь-якої теми розділів 1, 2;скласти пам'ятку «10 «не можна»» щодо будь-якої теми розділів 1, 2.

Номер слайду 16

Використано матеріали інтернету

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 8 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
3 серпня 2023
Переглядів
428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку