Презентація до теми "Деревина"

Про матеріал
Презентація до уроку трудового навчання за темою: " Виготовлення столу з фанери". Матеріал для більшої зручності роботи на уроці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ХУДОЖНЬО-КОНСТРУКТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ Виконавець:Мєлкова І.О Керівник: Зозуля О.В.

Номер слайду 2

Деревина та її властивості Деревина - порівняно твердий і міцний волокнистий матеріал, прихована корою основна частина стовбурів, гілок і коренів дерев і чагарника. Складається з незліченних трубковідних клітин з оболонками в основному з целюлози, міцно зцементованих пектати кальцію і магнію в майже однорідну масу.

Номер слайду 3

Важко назвати яку-небудь галузь народного господарства, де деревина не використовувалася в тому чи іншому вигляді, і перерахувати різноманітні вироби, в які деревина входить складовою частиною. За обсягом використання і різноманітності застосування в народному господарстві з деревиною не може зрівнятися жоден інший матеріал.

Номер слайду 4

Предметне середовище. З історії дизайну Дизайн зародився за часів розвитку матеріальної культури й перебуває в безперервному розвитку. Людина завжди надавала великого значення формі виробу, його кольору та оздобленню. Тому предмети, що оточують нас, мають естетичну цінність, а також виконують практичну функцію.

Номер слайду 5

Стиль — це узагальнений образ засобів художньої виразності, зумовлених єдністю творчих прийомів. Це — мова дизайну, проекту, композиції. Сучасні стилі поєднують у собі як нові напрями, так і історично відомі. Наприклад, кантрі, мінімалізм, модернізм, поп-арт, екостиль, хай-тек тощо.

Номер слайду 6

Методика навчання виготовлення виробів інтер`єрного призначення Перебуваючи в різних приміщеннях, можна побачити різноманітні вироби, що прикрашають інтер’єр. Уміння правильно оздобити інтер’єр сьогодні є надзвичайно актуальним. Завдяки вдало обраному стилю та правильно дібраним конструкційним матеріалам декоративний виріб може органічно вписатися в будь-який інтер’єр. А якщо він виготовлений власними руками, то це буде справжній ексклюзивний елемент декору.

Номер слайду 7

Виготовлення столу з фанери Незалежно від того, який матеріал ви будете використовувати, процес виробництва меблів з дерева, вимагає особливого підходу. Так, необхідно правильно вибрати базовий матеріал. Деревина ділиться на дві категорії: М’яка. Тверда.

Номер слайду 8

Незалежно від того, які саме ви робите меблі з дерева, весь технологічний процес складатиметься з наступних кроків: Розмітка. Розпил всіх заготовок. Обробка заготовок. Свердління технологічних монтажних отворів. Збірка всіх деталей в одну конструкцію. Фарбування. Лакування. Сушіння.

Номер слайду 9

Приклади столів з фанери.

Номер слайду 10

У процесі виготовлення застосовується спеціалізоване обладнання. Велика кількість процесів автоматизована, за допомогою встановлених верстатів. Наприклад, може використовуватися таке обладнання: Шліфувальний верстат. Рейсмусовий верстат. Кромкооблицювальні верстати. Верстати для лінійного стругання та інше.

Номер слайду 11

Моя робота, також виконана з дерева. Але мій стіл не звичайний, він зроблений власноруч та від усієї душі. Матеріали які мені знадобились: Фанера Лобзик Випалювач Лак( для лакування) Ескізи малюнка та всього столу.

ppt
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
4798
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку