презентація до теми "Господарство нашої країни"

Про матеріал
Після цього уроку учень: – критично осмислює ризики, пов’язані зі шкодою для навколишнього середовища – обговорює те, як громадяни та уряди можуть сприяти сталому розвитку – виявляє (з допомогою вчителя) і пояснює виклики, які стоять перед людиною, суспільством у різних природних середовищах – діє для збереження навколишнього середовища
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема «Господарство нашої країни»

Номер слайду 2

Як ви можете прокоментуватувати дані ілюстрації? До яких наслідків це може привести?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Україна має багато сировини, вона дійсно одна зі світових годувальниць». Маргарет Тетчер, Прем’єр-міністр Великої Британії, 1990 Чи згодні ви з думкою Маргарет Тетчер?Які природні багатства України вам відомі?Чи дбайливо українці їх використовують?

Номер слайду 6

Природні багатства на нашій планеті розміщені нерівномірно. Розпоряджаються ними уряди тих держав, на території яких вони знаходяться. Завдячуючи таким багатствам, держави вибудовують свою економіку, використовуючи природні ресурси, забезпечують своїх громадян усім необхідним. -А якщо якихось ресурсів бракує? Найважливіше: природоохоронні функції та функції раціонального використання багатств теж належать державі. І ми як громадяни держави, маленькі її частинки маємо дбати й охороняти природу, берегти її. Від цього залежить наш добробут, наше майбутнє.

Номер слайду 7

Робота з підручником ст. 42 За даними діаграми встановіть, які природні багатства нашої держави потребують найбільш бережливого та турботливого ставлення. Чому?

Номер слайду 8

Розпоряджатися природними багатствами з розумом та обережністю непросто. Використовуючи природні ресурси для своїх потреб різноманітними способами, людина господарює. Виробляючи, розподіляючи, споживаючи товари і послуги, вона забезпечує собі необхідні умови життя. Так повелося віддавна. Є навіть окрема наука, котра вивчає, як здійснюється господарська діяльність. Її назва – «економіка» – походить з грецької мови й означає «управління господарством»

Номер слайду 9

Ведення господарства – справа складна і потребує великих зусиль. Для зручності, кращої організації ведення господарства його розділили на галузі. Що ж це таке?Галузь господарства – це сукупність схожих підприємств, які виготовляють споріднену продукцію, використовують однотипну сировину чи ресурси, мають подібне оснащення і потребують працівників певної кваліфікації.

Номер слайду 10

Робота з підручником ст. 43 (3-4абзац) Складіть гроно «Природні багатства України»

Номер слайду 11

головні галузі господарства України: легка, харчова, електроенергетична, паливна,металургійна, металообробна, сільськогосподарська, лісова, деревообробна. ЗАПИТАННЯ:1) До якої галузі господарства належить підприємство,2) яке виготовило шкільну парту? 3). До якої господарської сфери належить комплекс «Буковель»? 4). Чи є представниками однієї галузі господарства метро, автобус, річковийтрамвай, пароплав, пасажирський потяг?

Номер слайду 12

Земля – наш спільний дім, тому мусимо дбати про їїзбереження. Щоб цього досягти, було вироблено концепцію «сталого (життєздатного) розвитку».Її суть – у віднайденні рівноваги між використанням тих ресурсів, які необхідні людству для комфортного життя, та збереженням природних багатств планети для нащадків. Маємо пам’ятати про раціональне використання природних багатств. Найбільше шкоди завдає українському суспільству корупція (зловживання владою або службовимстановищем задля отримання незаконної вигоди).

Номер слайду 13

pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку