Презентація до теми Макаронне виробництво

Про матеріал
Коротко подана технологія виробництва макаронних виробів та призначення основних процесів, а також класифікація виробів.
Перегляд файлу

image

Історія виникнення макарон

imageimage´ Перший опис способу приготування    локшини зустрічається в трактаті з кулінарії римського гурмана Апічо складеному в    перші десятиліття нової  ери. Документальна згадка приготування    в    Італії страв  з макаронів відноситься до початку

12 століття.

imageІсторія виникнення макарон

image

´ Вважається, що макаронні вироби були завезені з Азії (Китаю) в Італію в середні віки (ХІІІ ст.) відомим мандрівником Марко Поло і поступово поширилися в Європі. Промислове

виробництво почалося у ХVІІІ столітті,

image

image

Розвиток виробництва

image

image

imageДСТУ 7043:2009 «Вироби макаронні. Загальні технічні умови».

´  Група А - вироби з борошна твердої пшениці ;

´  Група Б - вироби з борошна м'якої високостекловидної пшениці ;

´  imageГрупа В - вироби з хлібопекарського борошна м'якої пшениці;

´  Клас 1 - вироби з борошна вищого сорту;

´  Клас 2 - вироби з борошна 1 сорту.

´  Екстра - відносять вироби, виготовлені з борошна вищого сорту на лініях закордонного чи вітчизняного виробництва із застосуванням прогресивних технологічних режимів

Переваги макаронних виробів

imageimageimage´Швидкість  та простота приготування (10-20хв)

´Тривалий   термін зберігання (24 місяці)

´Висока  енергетична цінність (100-350 ккал)

image


Форми макаронних виробів

Стрічкоподібні

imageimage                                    Трубчасті                      Ниткоподібні

image                    image                                 image                Фігурні

Технологічна схема виробництва макаронних виробів включає такі процеси:

´ - підготовку сировини до виробництва;

´ - замішування тіста;

´ image- формування виробів (пресування, штампування);

´ - оброблення (обдування, різання, розкладання);

´ - сушіння;

´ - стабілізацію, охолодження;

´ - бракераж;

´ - сортування

´ - фасування, пакування готових виробів.

Макаронні преси, штампувальні машини

image

Автоматизовані лінії

image

pdf
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
4 жовтня 2021
Переглядів
1467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку