Презентація до теми Навколтшній світ інформація

Про матеріал
Нова українська школа (розробки уроків за програмою на основі нового Державного стандарту початкової освіти НУШ)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

За програмою нової української школи. Урок 10 Увімкнення та вимкнення комп'ютера та інших пристроїв

Номер слайду 2

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10

Номер слайду 3

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Пригадаємо правила поведінки та  безпеки під час роботи з  комп’ютером. За  яким робочим місцем можна починати роботу з  комп’ютером? Поясни свій вибір. На  робочому місці мають бути тільки ті  речі, які потрібні для роботи.

Номер слайду 4

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Під час роботи з  комп’ютером слід сидіти прямо, не напружуючись, на  відстані витягнутої руки від монітора. Розглянь малюнок. Опиши, як  сидить хлопчик. Чи дотримується він правил?

Номер слайду 5

Розгадайте кросворд. Розділ 2 § 101 Прямокутна область на екрані длявідображення змісту програми. ВіКно2 Робочий …Стіл3 Позначка програми, що може бути розташована на Робочому столі. Значок4 За пересування миші на екрані бачимо її ... Вказівник5 Клавіша вилучення символів ліворуч від курсора. Забій6 Складова клавіатури. Клавіша7 Пристрій виведення текстової, графічної та іншої інформації. Принтер8 Для вимкнення комп’ютерна необхідно натиснути кнопку ... Пуск9 Вказівник місця введення тексту у вигляді рисочки. Курсор10 Пристрій-маніпулятор, комп’ютерна ... Миша. Далі

Номер слайду 6

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Для того щоб комп’ютер працював довго і  надійно, його потрібно правильно вмикати й  вимикати. Для вмикання комп’ютера призначена кнопка Power. Натискаємо кнопку живлення на моніторіНа системному блоці

Номер слайду 7

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Щоб увімкнути комп’ютер, потрібно виконати такі дії. Зверни увагу на індикатор на моніторі. Переконайся, що монітор увімкнено. Якщо необхідно, увімкни його. Натисни кнопку живлення на системному блоці та слідкуй за сигналами індикатора. Дочекайся, доки на екрані з’являться значки й вказівник миші матиме вигляд стрілки.

Номер слайду 8

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Запам’ятай, що до закінчення завантаження комп’ютера не слід натискати будь-які клавіші та кнопки.

Номер слайду 9

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Після завантаження комп'ютера на екрані відображається Робочий стіл. На Робочому столі можуть розташовуватися різні об'єкти

Номер слайду 10

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Після завантаження комп’ютер працює під керівництвом спеціальної програми. Розглянь значки. Яка програма встановлена на твоєму комп’ютері?Linux. Android. Windows. Mac OS

Номер слайду 11

Скарбничка цікавого. Розділ 2 § 10 Пінгвін Tux — офіційний талісман Linux, створений у  1996 році американським програмістом і  дизайнером. Ларрі Юінгом.

Номер слайду 12

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Закрий вікна всіх програм. Встанови вказівник миші на кнопку Пуск у лівому нижньому куті екрана і натисни ліву клавішу миші. У меню, що з’явиться, вибери команду (в Windows 10): Живлення  Завершити роботу. Щоб правильно завершити роботу з комп’ютером, виконують такі дії.

Номер слайду 13

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Смартфони та планшети мають кнопку живлення. Увімкнути – натиснути кнопку живлення. Вимкнути – утримувати натиснутою кнопку живлення 5-7 секунд.

Номер слайду 14

Готуємо комп’ютер до роботи. Розділ 2 § 10 Основні жести при роботі з сенсорними пристроями (смартфоном або планшетом).

Номер слайду 15

Цікавинки. Розділ 2 § 10 А чи знаєш ти, що існує така комп’ютерна програма, яка може вимикати комп’ютер у потрібний час? Ця програма називається «Йди спати». Якщо ти забув вимкнути комп’ютер, вона сама вимкне його у визначений час.

Номер слайду 16

Міркуємо, даємо відповідь. Розділ 2 § 10 Які правила роботи з  комп’ютером ти знаєш?Як правильно ввімкнути та вимкнути комп’ютер?Досліди, скільки часу знадобиться комп’ютеру після ввімкнення, щоб він був готовим до роботи

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка. Розділ 2 § 10

Номер слайду 18

Працюємо за комп’ютером. Розділ 2 § 10 Сторінка28

Номер слайду 19

Працюємо за комп’ютером. Розділ 2 § 10 Знайди значок і запусти програму на виконання123

Номер слайду 20

Працюємо за комп’ютером. Розділ 2 § 10 Спочатку перетягни годинну стрілку в положення, яке відповідає зазначеній кількості годин, потім хвилинну стрілку встанови у положення, що відповідає зазначеній кількості хвилин.

Номер слайду 21

Дякую за увагу!За новою програмою. Урок 10

pptx
Додано
18 жовтня 2022
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку