Презентація до теми "Образи природи в мистецьких жанрах"

Про матеріал
Підготовка до тестування.Образи природи в мистецьких жанрах Образи природи в мистецьких жанрах Образи природи в мистецьких жанрахОбрази природи в мистецьких жанрах Образи природи в мистецьких жанрах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Образи природи в мистецьких жанрах.

Номер слайду 2

Старовинне мистецтво декоративної стрижки дерев і кущів із метою надання їм форми тварин, птахів, людей тощо називається топіарі

Номер слайду 3

МАРІЯ ПРИЙМЕЧЕНКОМарія Овксентіївна Приймаченко з’явилася на світ в 1908 році в невеликому селі Болотня, що на Київщині. В її родині було багато творчих людей. Наприклад, бабуся Марії розписувала і фарбувала писанки. Тато займався теслярством, бондарював та різьбив по дереву. Мама ж вишивала і була майстринею своєї справи. Будучи ще маленькою, Марія захворіла на поліомієліт. Хвороба змусила її дивитись на світ дорослими очима, зір та слух дівчинки значно покращився. Як вона почала малювати, майбутня художниця згадує, що коли випасала гусей, побачила рослину, яка має синій сік.

Номер слайду 4

МАРІЯ ПРИЙМАЧЕНКОНабрала її повну пелену, принесла додому і розмалювала хату. Так почався її творчий шлях. Марію Овксентіївну в 1936 році запрошують в Київський музей українського мистецтва в експериментальні майстерні. Творчість стає значно різноманітнішою, Марія малює, виготовляє керамічні вироби та вишиває. Захоплюючись малярством Марії Приймаченко цивілізована Європа запрошує її на виставки. Однією з таких стала всесвітня виставка в Парижі 1937 року, на якій їй було вручено золоту медаль.

Номер слайду 5

Сіюта “Карнавал тварин”Історія створення «Карнавал тварин» був написаний Камілем Сен-Сансом в лютому 1886 року під час відпочинку в Австрії. Композитор задумав цю музику як сюрприз для концерту, який віолончеліст Шарль Лебук повинен був дати на свято Жирного вівторка.

Номер слайду 6

Луіс Еліот

Номер слайду 7

Альбрехт Дюрер

Номер слайду 8

Яків Гніздовський

Номер слайду 9

СОНАТИЕкспозиція – розробка – реприза – кода – це драматургія музичного жанру

Номер слайду 10

Турецький марш Вольфганг Амадей Моцарт

Номер слайду 11

Кацусіка Хокусай

Номер слайду 12

Веду́та (від італ. veduta — «вид, вигляд») — жанр європейського живопису доби Ренесансу, що являє собою картину, малюнок або гравюру із зображенням міського пейзажу, нерідко із застосуванням стафажу.

Номер слайду 13

«Батьком» симфонії, автором 104 творів Франц Йозеф Гайдн (нім. Joseph Haydn; 31 березня 1732, Рорау, ерцгерцогство Австрія — 31 травня 1809, Відень, Австрійська імперія) — австрійський композитор, представник віденської класичної школи, один з основоположників таких музичних жанрів, як симфонія і струнний квартет. Для музики Гайдна характерною є широта фольклорних зв'язків. Він автор 104 симфоній, 83 квартетів, 52 фортепіанних сонат, ораторій («Створення світу», 1798; «Пори року», 1801), 14 мес, 24 опер. Автор музики гімну Австро-Угорщини, що згодом стала за основу гімну Німеччини.

Номер слайду 14

ПАСТОРАЛЬКартини природи, сільські сцени, зазвичай сонячного безтурботного настрою, в мистецтві мають назву ПАСТОРАЛЬ

Номер слайду 15

Антоніо ВівальдіАвтором циклу скрипкових концертів «Пори року»

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
Додано
18 грудня 2021
Переглядів
2702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку