Презентація до теми ''Природа і населення Сумщини'',8 клас

Про матеріал

Презентація є прикладом захисту наукової роботи по Малій Академії Наук. Даний матеріал можна використати і на уроках географії з теми як '' Географія Сумщини'' так і ''Географія Івано-Франківщини''.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

* Міністерство освіти і науки України Управління освіти і науки Сумської облдержадміністрації Сумське територіальне відділення МАН України Відділення: науки про Землю Секція: географія та ландшафтознавство АНАЛІЗ УМОВ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ У СУМСЬКІЙ ТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКІЙ ОБЛАСТЯХ НА ДАНИЙ МОМЕНТ (НА ПРИКЛАДІ ДОЦ ЧАЙКА ТА МДЦ АРТЕК-БУКОВЕЛЬ ВІДПОВІДНО) Роботу виконала: Даниленко Євгенія Сергіївна, учениця 9 – В класу комунальної установи Сумської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №29 Колесник Віктор Семенович, учитель географії комунальної установи Сумської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №29 Суми – 2016 Науковий керівник:

Номер слайду 2

* Метою даної роботи роботи є провести аналіз умов оздоровлення дітей у Сумській та Івано-Франківській областях на даний момент (на прикладі ДОЦ «Чайка» та МДЦ «Артек-Буковель» відповідно)

Номер слайду 3

* опрацювання та обробка літературних джерел з даної теми; розгляд науково-методичних засад суспільно-географічного дослідження оздоровлення дітей; характеристика умов оздоровлення дітей на Сумщині; аналіз ДОЦ «Чайка» та МДЦ «Артек-Буковель»; визначення санаторно-курортних і оздоровчих підприємств у Сумській області; проведення та аналіз анкетування серед дітей шкільного віку; виявлення впливу дитячих оздоровчих закладів на стан здоров’я дітей; пропозиції та рекомендації щодо покращення умов дитячих оздоровчих закладів.

Номер слайду 4

* Об’єкт дослідження: теоретична характеристика оздоровчих закладів. Предмет дослідження: умови оздоровлення дітей у Сумській та Івано-Франківській областях.

Номер слайду 5

*

Номер слайду 6

* Вартість одного ліжко-дня в дитячих оздоровчих закладах Сумської області Місткість дитячих оздоровчих закладів Сумської області

Номер слайду 7

*

Номер слайду 8

*

Номер слайду 9

*

Номер слайду 10

* ДОЦ «Чайка» МДЦ «Артек-Буковель» Гарний куточок курортної зони в сосновому лісі неподалік від річки Псел. Адреса: м.Суми, вул. Піщанська, 72-1 1. Розташування Українські Карпати, Карпатський національний парк, біля підніжжя гори Буковель відомого туристичного курорту. Адреса: Івано-Франківська область, с. Поляниця. Перша 2. Категорія Вища Розміщення та проживання, організація харчування, організація виховної діяльності та дозвілля, медичне обслуговування – лікувальна фізкультура, стоматологія, терапія, фізіотерапія, рефлексотерапія 3. Види послуг з оздоровлення Розміщення та проживання; організація харчування; організація виховної діяльності та дозвілля; послуги з організації фізкультурно-спортивної діяльності; медичне обслуговування; інформаційні послуги Приблизно 200 грн 4. Середня ціна за добу Приблизно 1000 грн. Корпуси А-Г, 4-місні номери 5. Розміщення дітей Готелі 3*-5*, по 3-6 дітей в номері Своєрідна гра в біржу праці. Кожному видається трудова книжка, де записуються дані про дитину та стаж роботи на біржі. Щоденна участь у різних заходах табору оцінюється «Чаксами» - валютою табору, за яку в кінці зміни можна придбати різні речі на ярмарці або обміняти на розваги на протязі зміни. 6. Особливості Включає себе 3 табори: «Озерний», «Лісовий» та «Гірський». Купуючи путівку в «Артек-Буковель», батьки разом із дитиною можуть обрати один з трьох таборів, програма якого, на їх погляд, найбільш цікава і корисна для розвитку дитини. Відпочиваючі хотіли б кращий ремонт у номерах, більш різноманітний раціон харчування. 7. Недоліки Невелика кількість власне спортивних заходів, маленькі порції їжі та великі черги, неорганізованість у перший день відпочинку.

Номер слайду 11

* Анкета «Літнє оздоровлення» Шановний учню, для відповіді на запитання анкети спочатку зазнач про себе такі дані: Клас: ____ Вік:____ Стать: ж ч (потрібне підкресли) 1. Чи був ти колись у літньому таборі відпочинку, санаторії, пришкільному таборі? (Потрібне підкреслити) Якщо ні, то на інші запитання можеш не відповідати. 2. У якій області ти відпочивав(ла)?____________________________________________ 3. Чи сподобався тобі відпочинок? (Вибери один варіант відповіді) Так. Ні. 4. Де б іще ти хотів відпочити? Там, де і відпочивав до цього . У Закарпатті. У Криму. У Сумській області . За кордоном України. Свій варіант: _____________________________________________________ 5. З якою метою ти відвідав оздоровчий заклад? Поліпшити здоров’я. Відпочити. Поспілкуватись з однолітками, добре провести час 6. Чи посприяв відпочинок твоєму стану здоров’я? (Вибери один варіант відповіді) Так. Ні. Якщо посприяв, то яким чином?_______________________________________________ ___________________________________________________________________________ 7. Уяви, що маєш змогу створити свій власний літній табір відпочинку. Чим би він відрізнявся від того, в якому ти вже був? ___________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________

Номер слайду 12

* Статева структура респондентів (у %) Респонденти Стать Ж Ч 5 клас 20 33,3% 10 16,7% 8 клас 1 1,7% 1 1,7% 9 клас 18 30,0% 10 16,7%

Номер слайду 13

* Кількість учнів відпочивших у літньому таборі відпочинку, санаторії та пришкільному таборі 42,3% 35,9% 21,8%

Номер слайду 14

* Співвідношення задоволених та незадоволених відпочинком дітей у Сумській області Вплив дитячих оздоровчих закладів на стан здоров’я дітей 94,2% 5,8% 69,09% 30,91%

ppt
Додано
3 січня 2019
Переглядів
1124
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку