Презентація до теми "Рельєф", розділ "Літосфера",6 клас

Про матеріал

Презентація "Столові гори.Чудеса природи" знайомить учнів з дивовижними витворами природи,якими є столові гори...Це найдавніші пам`ятникм геологічної історії, які розташовані на різних континентах!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Столові гори. Чудеса природи Гори – стільниці вважаються одними з самих древніх геологічних утворень на Землі, що датуються двома мільярдами років тому. На вершинах столових гір водиться велика кількість унікальних тварин, ростуть унікальні рослини, які більше не зустрічаються ніде в світі. Добірка дивовижних столових гір світу.

Номер слайду 2

Гора Коннер має плоску вершину, а сама форма гори – підковоподібна. Гора Коннер.

Номер слайду 3

Гора Коннер розташована в південно-західній частині Північної території Австралії, за 75 км на південний схід від озера Амадеус, на обширному пасовищі фермерського господарства Кертин Спрінгс. Гора, має 859 метрів над рівнем моря и 300 метрів над рівнем землі, має форму підкови з плоскою вершиною. Вона є частиною древнього скелястого фундаменту, який лежить під скелею Улуру та горою Ката-Т`юта. Гора Коннер була названа Уільямом Госсом в 1873 році на честь відомого австралійського політика М.Л. Коннера. Стіни Маунт Коннер дуже круті. Аборигени назвали гору Артіллою та вважають, що на її плоскій вершині живе снеговик, який створює холодну воду. Детальніше: http://neobychno.com/9251/luchshe-gor-mogut-byt-tolko-stolovye-gory-top-10-chast-1/

Номер слайду 4

Браун Блафф.

Номер слайду 5

http://www.proezdom.com/antarktika/braun-blaff https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=7r3SVV3Z498

Номер слайду 6

Розташована на північній частині Антарктичного півострова, Браун Блафф має висоту 745 метрів.  Сама скеля в більшій частині складається з льоду, проте в деяких місцях проглядається червоно-коричневий колір вулканічної породи.  Береги перед Браун Блафф є домом для тисяч пінгвінів. Туристів на берег доправляютю на човнах "Зодіаках".  На вулканічній "Бурій скелі", вкритій кригою будують свої гнізда буревісники, чайки та пінгвіны Аделі. А під час прогулянки можна побачити, як на побережжі гріються на сонці тюлени Уедделла.  

Номер слайду 7

https://www.dailymotion.com/video/x58e15c Гора Асгард.

Номер слайду 8

Гора Асгард з двома окремими загостреними горами із двома плоскими вершинами, розташована в національному парку на острові Баффінова Земля.  Пік названий на честь Асгард, царства богів у скандинавській міфології. Перше сходження на північний пік було здійснене в 1953 році П. Бэйрдом, Дж. Уэбером, Дж. Марметом и Х. Рьотлісбергером. Вони вийшли по східній стороні північної вершини. Даний шлях має клас VI, 5.8/5.9 A1, він є дуже популярним маршрутом для альпіністів. Південний пік був підкорений лише в 1971 році Дж. Лі, Р. Вудом, П. Клэнкі, Дж. Пэвуром, Й. Камісавою и П. Кочем. Тепер тут прокладен як мінімум 13 маршрутів .

Номер слайду 9

Гора, висотою 2680 метрів і близько 3 км в довжину. Вона розташована поряд з більш відомої горою Рорайма. Кукенан – важкодоступна гора, тому альпіністи цікавляться нею рідше, ніж горою Рорайма. Кукенан.

Номер слайду 10

Розташована в Ісландії, гора має плоску вершину, яка була сформована після виверження вулкана. Гора дуже небезпечна і на ній часто відбуваються обвали. Перше сходження було здійснено в 1908 році. Heroubreio.

Номер слайду 11

Дебре Дамо – гора з самої плоскою вершиною в північній Ефіопії. На горі знаходиться найстаріший монастир, побудований в 6 столітті сирійськими ченцями.  У монастирі зберігається бібліотека рукописів, що збереглася з самого раннього існування монастиря. Дебре Дамо.

Номер слайду 12

Каньонлендс в східному штаті Юта є національним парком з барвистими пейзажами, ерозіями, горами і пагорбами.  Річки Колорадо і Грин-Ривер ділять парк на кілька районів.  Один район – острів в небі, місце, звідки відкривається дивовижний вид. Каньонлендс.

Номер слайду 13

Ауянтепуй, що означає “Гора диявола” на мові корінного народу пемон, є самим відвідуваним місцем у Венесуелі. Найвищий водоспад у світі, водоспад Анхель, падає з ущелин поблизу вершини Ауянтепуй. Ауянтепуй.

Номер слайду 14

Гора Рорайма.

Номер слайду 15

Гора Рорайма є найвищою (2772 метра) і найвідомішою у Венесуелі.  Гора Рорайма стала знаменитою в 1912 році, коли сер Артур Конан Дойль написав свій роман під назвою «The Lost World».  Він описує сходження на гору Рорайма, то, як гірська експедиція вирушила на пошуки доісторичних рослин і динозаврів. https://www.dailymotion.com/video/x58e15c https://www.youtube.com/watch?v=2LSeWF5ExSA

Номер слайду 16

З видом на Кейптаун, Столова гора є найвідомішою з гір – стільниць у світі. Найвища точка на горі – це 1086 метрів над рівнем моря. Столова гора.

Номер слайду 17

Де можна дізнатись більше: http://vsviti.com.ua/nature/12054 https://www.youtube.com/watch?v=HBjm2D3rcCg https://www.cruisegid.ru/cruise-ports/Brown-Bluff.html

ppt
Додано
21 серпня 2018
Переглядів
1084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку