Презентація до тренінгового заняття для учнів 8 класу Профілактика конфліктів, булінгу, формування емпатії.

Про матеріал
Презентація до тренінгового заняття для учнів 8 класу Профілактика конфліктів, булінгу, формування емпатії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика конфліктів, булінгу, формування емпатіїТренінгове заняття для учнів 8 класу. Практичний психолог Олена Жигало

Номер слайду 2

ВПРАВА «ЗНАЙОМСТВО» «Мене звати…»«Я люблю…»«Я пишаюсь …»

Номер слайду 3

ВПРАВА «ПРАВИЛА» Конфіденційність. Критикувати вчинок, а не людину. Відвертість. Відкритість. Взаємна підтримка. Активність. Бути позитивним. Правило піднесеної руки. Толерантність Принцип «тут і тепер»

Номер слайду 4

ВПРАВА «ОЧІКУВАННЯ»

Номер слайду 5

МОЗКОВИЙ ШТУРМ « Що для вас означає Конфлікт - ..?»« Що для вас означає Булінг - ..?» Чим відрізняється конфлікт від булінгу?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вправа «Мапа серця»Виконуючи вправу, діти розмірковують над тим, що їм важливо в житті і що приносить радість.

Номер слайду 8

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Конфлікт (від лат. Сonflictus – зіткнення ) - Зіткнення протилежно спрямованих, несумісних одна з одною тенденцій у свідомості окремого індивіда, у міжособистісних стосунках індивідів чи груп людей, яке супроводжується негативними емоційними переживаннями. Види конфлікту: Внутрішньоособистісні МіжособистісніМіжгрупові

Номер слайду 9

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ Булінг (bullying, від анг. bully – хуліган, забіяка) (цькування) - це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. Види булінгу: Психологічний. Економічний. Фізичний. Кібербулінг. Сексуальний

Номер слайду 10

Вправа-руханка «ІПОДРОМ»

Номер слайду 11

Вправа «Хмара слів»(Робота в групах)І група – Знайти види конфліктів.ІІ група – Відчуття та почуття людини в конфлікті.ІІІ група – Шляхи виходу з конфлікту.

Номер слайду 12

Вправа на згуртованість«Передай іншому або ритмічний стакан»

Номер слайду 13

Вправа Кінотренінг. Аналіз трейлерів до фільмів( групова робота)Завдання: Перегляньте, та проаналізуйте відео, визначте – це конфлікт чи булінг?Обгрунтуйте.

Номер слайду 14

Емпатія – це… Поняття «емпатія» у 1909 році ввів у психологію англо-американський психолог-експериментатор Едвард Тітченер, позначаючи ним розглядання ситуації з погляду співрозмовника, розуміння його емоційного стану. Людину, здатну до емпатії, називають емпатом.

Номер слайду 15

Емпатія – це…Емпатія – це здатність розуміти емоційний стан іншої людини та співпереживати їй. Нам часто помилково здається, що людина, яка відчуває емпатію, має допомагати іншим. Але емпатія – це просто розуміння стану іншої людини, її емоцій і зменшене почуття того самого. Емпатія не дорівнює дії. На цьому емпатія може закінчуватися. Значення емпатії: хто уважно слухає, той може зрозуміти, що думає, відчуває інший (це з'єднує людей).

Номер слайду 16

Емпатія необхідна для:- успішного розв’язання конфліктів;- ефективної командної роботи;- уміння слухати та приймати рішення в ситуації невизначеності;- впровадження інновацій та позитивних соціальних змін.

Номер слайду 17

Перегляд відео «Соціальний експеримент. Емпатія»(Аналіз відео)

Номер слайду 18

Притча про братки або Як прийняти і полюбити себе

Номер слайду 19

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВЧи здійснилися Ваші очікування? Прощання

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
1756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку