Презентація до тренінгового заняття з учнями 5-6 класу на тему "Корисні і шкідливі звички:зроби правильний вибір"

Про матеріал
Презентація до тренінгового заняття "Корисні і шкідливі звички:зроби правильний вибір", яке надсилалося раніше.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисні і шкідливі звички:зроби правильний вибір.

Номер слайду 2

Мета: ознайомитись із поняттям “звичка”; навчитись розпізнавати різницю між корисними і шкідливими звичками; усвідомити необхідність формування корисних звичок; навчитись свідомо ставитись до власних вчинків, до свого здоров‘я; навчитись оцінювати ситуації ризику; виховувати силу волі для формування корисних звичок.

Номер слайду 3

Правила роботи: бути доброзичливим; поважати інших; говорити по черзі і по суті питання; кожен має право на свою думку; бути позитивним ; бути толерантним; бути активним.

Номер слайду 4

Кросворд Запитання: 1. Яку медаль мріє отримати кожен спортсмен? 2. Хто підтримує людину у будь – якій ситуації? 3. Які спортивні змагання відбуваються раз на 4 роки? 4. Що відчуває спортсмен після перемоги? 5. Як називають спортсмена, який завжди вірить у перемогу? 6. Що допомагає спортсмену перемогти у змаганнях? 7. Який снаряд штовхають атлети? 1 З О Л О Т У 2Д Р У Г 3О Л І М П І А Д А 4 Р А Д І С Т Ь 5О П Т И М І С Т 6В І Р А 7Я Д Р О

Номер слайду 5

“Здоров’я настільки переважає всі блага життя , що воістину здоровий злидар щасливіший за хворого короля” Шопенгауер

Номер слайду 6

Звички – це дії і вчинки, виконання яких стало потребою людини.Це дії, які закріпилися в нашій поведінці вна- слідок багаторазового повторення.

Номер слайду 7

Посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичку – пожнеш характер, посієш характер- пожнеш долю.

Номер слайду 8

Як можна подолати шкідливу звичку? виробити навички здорового способу життя; виховувати в собі силу волі; формувати корисні звички; дбати про своє здоров’я; боротися зі шкідливими звичками.

Номер слайду 9

Прислів’я: Звичка – друга натура. Побороти дурні звички легше сьогодні, ніж завтра. Не кажи не вмію,а кажи навчуся. Хто стримує свій язичок, в того голова не болить.

Номер слайду 10

Гра “Піраміда способу життя” Андрій: учень 9-го класу,тренується у футбольній команді,відвідує тренажерний зал, не курить, інколи вживає алкоголь,харчується різноманітно,хоча перевагу віддає м’ясним продуктам. Іван: працює на заводі, багато курить,зловживає алкоголем,не має сили волі,улюблений відпочинок – дивитися телевізор,харчується нерегулярно, його мати часто вживає алкоголь. Сергій : студент, займається кікбоксінгом, не курить, не вживає алкоголь, має гарну фігуру, грає на гітарі,має багато друзів,харчується регулярно, склад їжі збалансований. Світлана: має надлишок ваги; рідко вживає алкоголь; вважає себе некрасивою, тому комплексує; любить побути на самоті; до їжі невибаглива.

Номер слайду 11

Вправа “Відкритий мікрофон” “Цей тренінг навчив мене...” “Найбільше мені сподобалося...” “На занятті я ...” “Сьогодні я зрозумів(-ла)...” “З цього тренінгу я можу зробити висновок...”

Номер слайду 12

“Той, хто може подолати іншого,- сильний, а той, хто може подолати себе , - могутній” Лао - цзи

Номер слайду 13

Дякую за активну роботу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іватченко Людмила
    Знайшла чудову роботу для заняття з дітьми! Все стисло, чітко, нічого зайвого, навчить та розважить дітей. Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0