Презентація до урку " Обчислення за хімічними формулами"

Про матеріал
Мета: Узагальнити та систематизувати знання про кількість речовини, молярну масу, молярний об'єм. Повторення знаходження віносної атомної та молекулярних мас Розвивати логічне мислення Виховувати культуру спілкування в команді, вміння комунікувати , активно налаштовувати себе в роботі на успіх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обчислення за формулами хімічних речовин: відносна атомна та молекулярна маса, масова частка елемента в речовині, масова частка розчиненої речовини. Урок –подорож для 8-класників країною « Хімії»Вчитель: Пантелей Г. Г.

Номер слайду 2

Психологічне налаштування на урок « Посміхнись життю!»

Номер слайду 3

Сторінкою хіміїЦікава , повчальнахвилинка. Гаура-чудова рослина, ніжна красуня-Гиалурон-гиалуронова кислота-складова шкіри. Користь-?Шкода-?Саурин-сольова рідина для вейпаелектронна сигарета-новинка. Користь-?Шкода-?-Чи потрібно ризикувати?????

Номер слайду 4

Посилання на джерела інформації

Номер слайду 5

Всеукраїнський молодіжний рух «ХАЙ НЕБО БУДЕ МИРНИМ, А УКРАЇНА ЧИСТОЮ!»Акція до Всесвітнього дня прибираннясміття. Сортування сміття:-пластикові пляшки-скло-папір-листя-гілля. Моя роль у акції:1. Догляд за квітами-фото2,Прибирання пилу з підвіконня(забруднювачів повітря)-фото3. Прибирання на подвір»ї(сортуєте сміття: Листочки окремо. Гілочки –окремо. Пластикові пляшки-окремо. Доведіть з хімічної точки зору що це важливо для країни, для здоров»я людини Створити практичний проект «Шкідлива хімія навколо нас»

Номер слайду 6

Екомарафон«ХАЙ НЕБО БУДЕ МИРНИМ, А УКРАЇНА ЧИСТОЮ!»Щорічно в третю суботу вересня Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» виходить на прибирання у своїй країні.          Поки російські окупанти намагаються забрати в нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. 17 вересня 24 регіони нашої держави з дотриманням карантинних вимог та обмежень воєнного часу приєднаються до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом із мільйонами учасників у 191 країні світу. 

Номер слайду 7

Чому важливий мій крок для чистоти довкілля?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Мої дії за врятування країни

Номер слайду 10

Щоб практично творити, потрібно багато чого знати…Розпочинаємо!Обчислення за формулами хімічних речовин: відносна атомна та молекулярна маса,. Визначити відносні атомні маси хімічних елементів, використовуючи періодичну систему

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Обчислити відносну атомну масу складних речовин

Номер слайду 13

Виявіть відносну атомну та відносну молекулярну масу речовин у запропанованому завданні

Номер слайду 14

Вправи гарного настрою

Номер слайду 15

Запам»ятай!Успіх виконання завдань-у твоїх долонях!

Номер слайду 16

Розрахунки масової частки елемента у речовині

Номер слайду 17

Обчислення масової частки хімічних елементів

Номер слайду 18

Завдання для юних хіміків

Номер слайду 19

Для довідок

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Домашнє завдання. За зразком виявити відносну атомну масу хімічних елементів К,Н,Р,Си. Виявити відносні молекулярні маси їх оксидів. Виявити масові частки кожного елемента у даних сполуках. Вивчити пар.1 підручника

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Презентації
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку