Презентація до уроків природознавства "Найнезвичайніші рослини нашої планети"

Про матеріал

Презентація до уроків природознавства для учнів початкової школи на тему "Найнезвичайніші рослини нашої планети". Можна використати як для уроків природознавства, так і для виховної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найнезвичайніші рослини нашої планети

Номер слайду 2

Венерина мухоловка. Ця рослина вважається найбільш відомою рослиною-хижаком. Венерина мухоловка протягом довгого часу підстерігає свою жертву. А потім у найзручніший момент захлопує пастку, не залишаючи своїй жертві жодного шансу на порятунок. style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 3

Баобаб. Це дерево сміливо можна віднести до найбільш незвичайної та дивовижної рослини в світі. Зовнішній вигляд баобаба ввійшов у легенди, літературу.

Номер слайду 4

Кривавий зуб. Цей гриб схожий на жуйку, що пахне полуницею і стікає кров’ю. Але не пробуйте його їсти. Це буде останніми ласощами, які ви спробуєте в своєму житті. Адже гриб дуже отруйний.

Номер слайду 5

Білий воронець. Ця рослинка має ще й іншу назву – лялькові очі, яка більш промовисто говорить про його зовнішній вигляд.

Номер слайду 6

Непентес. Ця рослина – хижак. Харчується вона комахами, які потрапляють до «глечика». Поверхня горлечка дуже слизька, тому вирватися з полону у жертв немає жодного шансу. Інколи в полоні опиняються не лише комахи, а й миші, щури та птахи.

Номер слайду 7

Рафлезія. Дивовижна рослина, яка не має ні листя, ні стебла, ні коренів. Виділяється рослина квіткою, яка може досягати 1 метра в діаметрі та важити 10 кг. От тільки запах цієї квітки навряд чи комусь сподобається, бо він нагадує запах зіпсованого м’яса.

Номер слайду 8

Секвоя. Секвоя – найвище дерево нашої планети. Наші ліси поруч з таким велетнем нагадуватимуть траву. Висота дерева перевищує 100 метрів. Раніше в стовбурах цих дерев видовбували цілі будинки та тунелі, крізь які проходили автомобільні дороги.

pptx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
1524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку