Презентація до уроків природознавства "Найнезвичайніші тварини нашої планети"

Про матеріал

Презентація до уроків природознавства для учнів початкових класів на тему "Найнезвичайніші тварини нашої планети". Можна використати як для уроків природознавства, так і для виховної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найнезвичайніші тварини нашої планетиppt_xxshearppt_x

Номер слайду 2

Угорська вівчарка Довжина хутра цієї вівчарки може досягати 1 метра. Хутро не підлягає розчісуванню, але прядки слід відділяти одна від одної. Ця порода собак є однією з найбільших серед вівчарок (більше 80 см заввишки). А довге біле хутро, згорнуте в оригінальні шнурки, робить собаку ще більш масивною. rppt_x

Номер слайду 3

Лінивець. Майже весь свій час лінивець проводить на дереві, висячи донизу спиною. Сплять вони 15 годин на добу. У тварини дуже довга шия для того, щоб діставати їжу (листя дерев) з якомога більшої площі. Лінивці настільки повільні, що в їх хутрі можуть жити метелики. ppt_x

Номер слайду 4

Зірконіс. За розміром ця тварина нагадує крота. Коли зірконіс шукає їжу, його м’ясисті промінчики знаходяться в постійному русі, крім двох верхніх, які зовсім не гнуться. Під час їжі всі промінчики збираються в купку. Коли він п’є, то занурює всі вусики та рильце у воду на 5-6 секунд. style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 5

Риба - крапля. Ця незвичайна риба мешкає на глибині. Зустріти її можна в Атлантичному, Тихому та Індійському океанах. Тіло риби-краплі складається з желеподібної маси, що дозволяє рибі плавати на великих глибинах.

Номер слайду 6

Ай-ай. Ця тваринка – одна з найрідших на нашій планеті (їх залишилося лише декілька десятків). Мешкає на острові Мадагаскар. Побачити її можна лише вночі.

Номер слайду 7

Аксолотль. Мешкає в гірських ставках Мексики. Може дихати й зябрами, й легенями. Більшу частину часу спокійно лежить на дні, інколи вихляє хвостом. Але ця тваринка – хижак, він нападає на жертву із засідки.

Номер слайду 8

Карликова ігрунка. Одна з найменших мавпочок на Землі. Вага дорослої тваринки ледь досягає 120 грамів. Полюбляє високу вологість та помірну температуру повітря.

Номер слайду 9

Качкодзьоб. Ця тваринка, яка мешкає в Австралії, має качиний дзьоб замість звичайного рота. Це дозволяє йому харчуватися в мулі, як птахам. Це – отруйна тварина, на місці уколу з’являється біль, який може тривати багато днів і навіть місяців.

Номер слайду 10

Рослинний та тваринний світ нашої планети дуже різноманітний. Але таємниці природи ще досі не всі розгадані! Приєднуйтесь до наших досліджень і продовжіть книгу рекордів.

pptx
Додано
12 липня 2018
Переглядів
1469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку