Презентація "Кавова іграшка"

Про матеріал
Презентація "Кавова іграшка"(текстильна іграшка), призначена для виготовлення проєкту учнями 7-8 класів, на уроках технологій, трудового навчання(обслуговуючі види праці).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кавова іграшка

Номер слайду 2

Щаслива та людина, яка дарує щастя іншим

Номер слайду 3

Вступ. Для багатьох людей у всьому світі кава є улюбленим напоєм, а деякі її просто обожнюють. Незрівнянний кавовий аромат змушує прокидатися вранці, а неповторний смак піднімає настрій і заряджає енергією на весь день. Любителям кавового напою стало мало використовувати даний продукт тільки в кулінарії, тому вони вирішили знайти йому застосування і в рукоділлі. Ви запитаєте, яким чином? Відповідь дуже проста: вони стали виготовляти кавові іграшки. Їх приємний аромат як ніщо краще асоціюється з домашнім затишком. Багатьом подобається, коли ось така іграшка лежить у них в сумочці або в ящику робочого столу. Це дозволяє в будь-який час взяти її в руки, вдихнути улюблений кавовий аромат і зануритися в домашню атмосферу. Саме тому в цьому році ми вирішили виготовити кавові іграшки для наших захисників. Ця ароматна іграшка має передати їм домашнє тепло, затишок, зігріти їх , і відчути нашу любов, турботу і віру в Них і Перемогу.

Номер слайду 4

Історія кавової іграшкиІснує така легенда, в одній бідній сім’ї жила маленька дівчинка. Була у неї всього одна м’яка іграшка, та й та саморобна. З старого ганчір’я пошила її матуся для донечки ,але незважаючи на це, дуже любила дівчинка свою іграшку. Одного разу очікуючи, коли мама закінчить роботу, крихітка сиділа на горищі кавової фабрики . Однак трапилася біда: так вже вийшло, що дівчинка забула свою улюблену іграшку. Вона гірко плакала про втрату, але нічого вдіяти не можна було: мати після цього звільнилася з цієї фабрики.І тільки через кілька років знову потрапила іграшка до своєї господині. За роки, проведені на горищі, лялька ввібрала в себе дивовижні запахи кави, кориці, ванілі. Звичайно, виглядала вона і до розлуки занеханою, адже мама вже шила іграшку не з нової тканини. А тепер вона набула стійкого коричневого відтінку та приємного аромату.

Номер слайду 5

Сучасна іграшка з горища. Зараз важко стверджувати, де в цій історії-правда, а де вигадка. Але майстрині, яким вона припала до душі, із задоволенням стали самі виготовляти ароматні м’які іграшки. Шиють їх сьогодні вже з нової тканини, яку попередньо фарбують відваром кави, ароматизують корицею і ваніллю, ставлять на неї імітації латочок. І носить таке рукотворне диво назва «КАВОВА ІГРАШКА».

Номер слайду 6

Кавові іграшки - що це таке. Кавові іграшки - це особливий різновид м’яких іграшок ручної роботи. Всі вони мають коричневий відтінок, особливий аромат і певний декор. Така ароматна іграшка принесе із собою запах кави, ванілі та кориці. Кумедний вигляд звірят неодмінно покращить настрій та змусить будь-кого посміхнутись, а їх аромат подарує відчуття домашнього тепла.213

Номер слайду 7

Ідеї для створення ковових іграшоок

Номер слайду 8

Номер слайду 9

матеріали та інструменти. Тканина - льон або бавовна. Наповнювач - холлофайбер або синтипон. Нитки для шиття. Ножиці, голки та шпильки. Жорсткий пензлик. Папір, олівець. Швейна машина. Кориця, ванілін, кава розчинна, какао, клей ПВААкрилові фарби або гуаш

Номер слайду 10

Послідовність виготовлення виробу. Намалюйте викрійку на папері або роздрукуйте шаблон. Виріжте всі деталі. Розкладіть елементи на тканини і приколіть шпильками. Однакові частини краще виконувати на складеною вдвічі матерії. Клапоть повинен розташовуватися виворітного стороною до вас. Обведіть деталі крейдою по контуру. Зробіть припуски на шви. Виріжте елементи. Зазвичай для кавових іграшок використовують прості викрійки, коли виріб виконується тільки з двох деталей. Складіть викроєні заготовки лицьовими сторонами всередину. Зшийте деталі вручну швом “ назад голка”, або прострочіть шов на машинці, залишивши отвір для вивертання. Виверніть виріб і заповніть синтепоном. Зашийте отвір вручну потайними стібками по лицьовій стороні. Пофарбуйте виріб кавовим розчином. Просушіть виріб (3-5 год.)Розфарбуйте виріб.

Номер слайду 11

Приготування кавового розчину. В ємність засипати 2 чайні ложки розчинної кави та 1 чайну ложку какао. Додати 1/2 чайної ложки ваніліну і 1/4 чайної ложки кориці, перемішати. Залити 150 мл окропу, розмішати і остудити. Додати 2 чайних ложки клею ПВА, перемішати. Готовий розчин процідити через марлю.

Номер слайду 12

Моделі аналоги

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Бажаємо успіхів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кайдалова Жанна Борисівна
    Дякую за чудову роботу
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
23 січня
Переглядів
150
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку