Презентація до уроку 7 клас "Етапи створення програми"

Про матеріал
Презентація до уроку 7 клас. Назва - "Етапи створення програми" В презентації описуються єтапи створення програми з прикладами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Етапи створення програми

Номер слайду 2

Розв’язання задачі за допомогою комп’ютера складається з певних етапів

Номер слайду 3

Постановка задачі та завдання. На цьому етапі слід проаналізувати ситуацію, відкинути несуттєву для розв’язання інформацію, виділити початкові дані та очікувані результати.

Номер слайду 4

Якщо на одну шальку терезів посадити Даринку, яка важить N кілограмів, і Наталку, яка важить на 5 кілограмів менше, а на іншу - насипати M кілограмів цукерок, то скільки кілограмів цукерок доведеться з'їсти нещасним дівчаткам, щоб шальки терезів зрівноважилися?Задача. Постановка задачі та завдання.

Номер слайду 5

Побудова  математичної моделіНа цьому етапі потрібно розгорнуту умову задачі замінити математичною моделлю описаних об’єктів або процесів. Математична модель — це система математичних співвідношень між величинами, необхідними для розв’язування задачі.

Номер слайду 6

ЗмінніВхідні дані: Вага Даринки - N, Вага цукерок - MВихідні дані: Кількість цукерок, які доведеться з'їсти нещасним дівчаткам ( Виділення вхідних данних, очікування результатів, аналіз вхідних данних на предмет, прогнозування типів результуючих данних взалежності від вхідних данних)Побудова математичноїмоделі

Номер слайду 7

Пошук методу розв'язання. Формула: На одній шальці терезів : N+N-5 На другій : - M(N + N – 5) = M+ XX = 2*N – 5 - M ( інформаційна модель, або складання математичної моделі)

Номер слайду 8

Складання алгоритму. На цьому етапі потрібно скласти алгоритм розв’язування задачі. Від якості алгоритму залежать правильність результатів, ефективність використання часу та оперативної пам’яті комп’ютера.

Номер слайду 9

Словесний алгоритм. Ввести вагу Даринки. Ввести вагу Цукерок. Знайти кількість цукерок, які доведеться з'їсти нещасним дівчаткам. Вивести результат. Складання алгоритму, запис його однією з форм.

Номер слайду 10

Блок – схема. Ввести вагу Даринки , та вагу цукерок. Порахувати кількість цукерок, які доведеться з'їсти нещасним дівчаткам. Вивести результат

Номер слайду 11

Програмаvaga = float(input("Вага даринки - "))cukerca = float(input("Кількість цукерок - "))rez = 2*vaga - 5 - cukercaprint("кількість цукерок, які доведеться з'їсти нещасним дівчаткам - ", rez, "кг")Складання програми

Номер слайду 12

Самостійна задача. Невдаха-учень Сашко сів виконувати домашнє завдання і просидів за столом 2 год. З них X хв він чухав потилицю і дивився у вікно, Y хв шукав у письмовому столі гумку, щоб стерти у підручнику з англійської мови карикатуру на свого товариша, на малювання якої він витратив перед цим Z хв. Решту часу Сашко перекладав англійські слова. Скільки слів він устиг перекласти, якщо на переклад одного слова у нього йшло 5 хв?

pptx
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
585
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку