Ігри для проведення уроку

Про матеріал
Список з ігр які можно використовувати у процесі навчання інформатики для дітей різного віку
Перегляд файлу

ОПИС ВПРАВ АБО ІГОР

ДЛЯ ПСИХІЧНОГО РОЗВИТКУ

 ( АБО ПСИХОЛОГІЧНОГО РОЗВАНТАЖЕННЯ ) УЧНІВ

НА УРОКАХ  ІНФОРМАТИКИ

№ п/п

Назва вправи / гри

Опис вправи / гри

Що розвиває

На який вік учнів розраховано

1.

Гра "Логічний ланцюжок"

 

 

Ігрова дія: cпершу потрібно уважно розглянути картинки у верхньому ряду ігрового поля і встановити закономірність, що їх пов'язує з картинками у нижньому полi - це може бути  узгодження явищ природи з порами року , пари тварин , або послідовна зміна кольору, розміру, форми і так далі. Потім вибрати елемент, що бракує, з нижнього ряду і перетягнути його нагору в порожнє місце. Якщо все буде зроблено правильно, на екрані з'явиться наступний логічний ланцюжок. Щоб не перевантажувати дитячий мозок , можна розпочати із сіми нескладних послідовностей, нарощуючи рiвень складностi.

Гра на розвиток та формування асоцiативного мислення молодших школярiв .Гра також допомагає перевірити і розвинути кмітливість , швидкість реакції, уважність та гнучкість мислення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7-10 рокiв

2.

Гра-філворд на закріплення вивченого матеріалу "Скарби фараонів"

 

Ігрове завдання: відчинити двері гробниці. Ігрова дія: знайти в

ігровому полі потрібне слово по заданiй темi, виділити в ньому літери (створити балку) та

перетягнути його до тумби з відповідним заголовком .

Ця гра проводиться на етапі закріплення вивченого матеріалу,   сприяє розвитку пізнавальної та розумової діяльності учнів середньої чи старшої школи ,сприяє розвитку швидкості реакції, уважності та кмітливості .

12-17 рокiв

( залежить вiд складностi теми , заданої вчителем)

3.

Ділова гра

 «Рекламна агенція »

( Гра на закріплення пройденої теми: «Дизайн сайту» )

Правила гри:

Клас ділиться на три рівні команди (можливо, більше, залежить вiд загальної кількості учнів у класі ) цi команди - рекламні агентства. У кожній із них завдання одне: переконати замовника, чому саме вони мають виграти тендер на розробку сайту для його фірми.

 

Командам оголошується основна діяльність замовника і кожен учасник групи надається роллю. Учасники повинні надати макет свого продукту діяльності з поясненням ідеї розробки та «скелету» майбутнього сайту. У звіті потрібно буде також пояснити чому саме їхня ідея заслуговує виграти тендер.

Ділові ігри - унікальний спосіб навчання, який сприяє підвищенню інтересу та якості знань учнів. Сама гра підштовхує учнів до активності, сприяє згуртуванню колективу та вчить приймати управлінські рішення, які імітують реальні ситуації та обставини. Учні бачать результати власних рішень, а також йдуть власною дорогою в навчанні завдяки діловим іграм. Ця ділова гра допомагає в оцінці знань, перевірці вміння працювати в команді, до  прийняття рішень у стресових ситуаціях та обмеженим часом. Ділова гра здатна відстежити поведінку учня в колективі, його особистісні характеристики, стратегію його рішень. Ділова гра може замінити деякі психологічні методи оцінки. Крім того, вона зможе виступити з метою згуртувати колектив, так званий team building, де гравці змушені діяти спільно, як єдиний організм.

 

14-17 рокiв

 

docx
Додав(-ла)
Оксак Микита
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку