Презентація до уроку "Аліса в країні див"

Про матеріал

Дана презентація може бути використана вчителем під час ознайомлення з твором Л.Керолла "Аліса в країні див", учні знайомляться з географічними об"єктами Англії, біографічними даними письменника та портретними характеристики героїв.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аліса в країні чудес Льюїс Керролл

Номер слайду 2

Біографічна сторінка

Номер слайду 3

КЕРРОЛЛ Льюїс (1832 - 1898) Чарлз Латвідж Доджсон (таке справжнє ім'я Керролла) народився у невеличкому селі Дарсбері в графстві Чешир. Він був найстаршим сином скромного парафіяльного священика Чарлза Доджсона та Френсіс Джейн Латвідж. Уже в ранніх описах виразно відчувається схильність юного автора до пародії та бурлеску.

Номер слайду 4

. Він виховувався у великій родині: семеро сестер і троє братів. Діти отримали домашнє виховання; навчав їх закону Божого, мов та основ природничих наук, «біографії» та «хронології» батько. Чарлз Доджсон був людиною непересічною: глибока релігійність та університетська освіченість поєднувалися в ньому зі схильністю до ексцентричного. Доктор Доджсон присвятив себе математиці. Його перу належать Ґрунтовні праці з математики, але «особливої віртуозності він досяг у складанні та розв'язку складних логічних задач, здатних завести в глухий кут не лише недосвідчену людину, а й сучасну ЕОМ». Доктор Доджсон провадив самотній і суворо впорядкований спосіб життя. Керролл страждав від безсоння

Номер слайду 5

Географічна сторінка

Номер слайду 6

Графство Чешир Че́шир (англ. Cheshire, МФА /ˈtʃɛʃə/) — церемоніальне та історичне графство в Англії. Населення 1 003 600 (Оцінка 2007  року) Чешир здебільшого сільськогосподарське графство. Він відомий завдяки чеширському сиру, чеширському коту та виробництву шовку. В Чеширі народилися письменник Льюїс Керролл, математик Алан Тюрінг, фізик Джеймс Чедвік, архітектор Норман Фостер.

Номер слайду 7

Фантастика – (з грец. – здатність уявляти) – те,чого не існує в реальній дійсності; світ уявлень і образів митця, який базується на основі засвоєних раніше фактів з реального життя.

Номер слайду 8

Літературознавча сторінка

Номер слайду 9

«Пригоди Аліси в країні чудес» - казка, написана англійським математиком,поетом і письменником Чарльзом Лютвіджом Доджсоном під псевдонімом Льюїс Керролл і видана в 1865 році. У ній розповідається про дівчинку на ім'я Аліса, яка потрапляє крізь кролячу нору в уявний світ, населений дивними, антропоморфними істотами.

Номер слайду 10

З історії написання Під час прогулянки на човні донька колеги з Оксфордського університету, юна Аліса Лідделл попросила Чарльза Доджсона вигадати для неї та сестер Едіт і Лоріни захоплюючу історію. Чарльз з радістю погодився, подібні історії він не раз розповідав маленьким слухачам.Цього разу він розповів сестрам цікаву історію про пригоди юної дівчинки в Підземній країні, куди вона потрапила провалившись у нору Білого кролика.Історія настільки захопила Алісу, шо вона поросила її записати

Номер слайду 11

Видавництво “Аліси…” Перше видання книги «Аліса в Країні чудес» побачило світ 27 червня 1865 р., а в грудні 1871 р. читачі зустрілися і з другою частиною книги — «Крізь дзеркало і що там побачила Аліса, або Аліса в Задзеркаллі»

Номер слайду 12

Творча сторінка

Номер слайду 13

«Аліса в країні чудес»

Номер слайду 14

Продовжте речення: На цьому уроці я …

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Танайлова Галина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шкурник Олена
    Цікаво , легко , доступно для п*ятикласників . дякуємо
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Капустяк Діана
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
19828
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку