Презентація "Отруйні гриби" до уроку біології 6 клас

Про матеріал

Презентація містить наочні та дидактичні матеріали до уроку біології у 6 класі "Отруйні гриби"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала: вчитель загальноосвітньої середньої школи №1 м. Рубіжне Мітіна Світлана Миколаївна Урок на тему:

Номер слайду 2

Актуальність теми:

Номер слайду 3

Назвіть основні частини шапинкового гриба ? ? Нижня частина ___?___ може бути ___?________ або _______?________ В ній утворюються _____?_____

Номер слайду 4

Які бувають шапинкові гриби ? ?

Номер слайду 5

Неїстівні гриби

Номер слайду 6

Отруйні гриби Отруйні гриби. Зліва направо: бліда поганка, червоний мухомор, сіро-жовтий несправжній опеньок, восковата говорушка, тонка свинушка

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Отруйні гриби: Серед грибів відома ціла низка отруйних і неїстівних грибів, здатних викликати отруєння. Це, перш за все, мухомори і поганки, несправжні опеньки та ін. Надійних методів відрізнити їстівні та отруйні гриби не існує; часто вони входять до складу одного і того ж сімейства, тому слід збирати тільки ті гриби, в яких ви впевнені. Отруєння можуть викликати і умовно їстівні гриби - сморчки та рядки, непроварені свинушки, непросолені вовнянки, білявки і інші гриби з їдким смаком. Причиною отруєння можуть служити і переросли плодові тіла, в яких накопичилися продукти розпаду. Грибний отрута небезпечний тим, що його дія проявляється лише через 12-24 годин після отруєння, коли нейтралізувати його практично неможливо.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Перша допомога при отруєнні грибами У разі отруєння необхідно укласти хворого в ліжко, можна дати йому грілку і міцний чай. Шлунок слід очистити, випивши воду з содою. Після цього необхідно терміново викликати лікаря.

Номер слайду 17

Домашнє завдання: Уважно прочитайте §50. Дайте відповіді на запитання: Що таке первинне отруєння грибами? Що таке вторинне отруєння грибами? Які гриби відносяться до смертельно отруйних? Як можна розпізнати смертельно отруйні гриби? Яких правил треба дотримуватися при збиранні грибів в лісі, щоб запобігти отруєння грибами? Чи треба знищувати в лісі отруйні гриби?

Номер слайду 18

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
6580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку