Презентація до уроку: "Бюро розслідувань або Детективи 5-го. Означення як другорядний член речення "

Про матеріал

Презентація "Бюро розслідувань або Детективи 5-го. Означення як другорядний член речення " буде великою допомогою до уроку. Створена особисто автором.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бюро розслідувань, або Детективи 5-го

Номер слайду 2

Справа №1 Розшукується: другорядний член речення. Назва: Місце проживання: Основні риси: вказує на З ким контактує: з підметом і додатком. Приховується за прикметником, займенником, іменником, числівником. Графічне зображення:реченняознаку предмета, відповідає на питання: який? чий? котрий?означення.

Номер слайду 3

Дедукція – це спосіб міркування і метод дослідження, що дозволяє логічно підійти до висновку від загального положення до конкретних фактів.

Номер слайду 4

Означення - другорядний член речення, який вказує на ознаку предмета, відповідає на запитання: який? чий? котрий? У реченні виражається прикметником, займенником, іменником, числівником. другорядний член реченнявказує на ознаку предмета відповідає на запитання: який? чий? котрий? виражається прикметником, займенником, іменником, числівником

Номер слайду 5

Після спеки сонце почало хилитися до обрію, пом’якшуючи своє світло і подовжуючи тіні.  Вітер ворушить листя, з усіх боків перегукуються птахи. У небі ні хмаринки. Хлопчик прямував до схованки і не бачив цієї краси.

Номер слайду 6

Після _________ спеки сонце почало хилитися до обрію, пом’якшуючи своє _______  світло і подовжуючи тіні. _________  вітер ворушить _________ листя, з усіх боків перегукуються птахи. У ________  небі ні хмаринки. _______ хлопчик прямував до схованки і не бачив цієї краси. Довідка: виснажливої, легкий, маленький, зелене, чистому, яскраве.виснажливої яскраве. Легкийзеленечистому. Маленький

Номер слайду 7

Артур Конан Дойл

Номер слайду 8

Вправа « Мозаїка»Завдання: скласти речення, підкреслити в ньому означення Агент, біля, стояв, високий, таємний, будинок. Таємний агент стояв біля високого будинку.

Номер слайду 9

Домашнє завдання:параграф 12 І група – вправа 99.ІІ група – вправа 98 ІІІ група -97.

Номер слайду 10

pptx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку