Презентація До уроку "Чарльз Дікенс "Різдвяна пісня у прозі""

Про матеріал
До уроку з теми "Чарльз Дікенс (1812-1870) "Різдвяна пісня у прозі "" додається презентація, яка містить ілюстрації, завдання та посилання до віртуальної екскурсії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Літературна розминка » - Чим для кожного є свято Різдва? - Чого ви особисто завжди чекаєте від цього свята? - Уявіть, що з вами відбувається якась фантастична подорож у різдвяні свята. Що вона вам може подарувати, відкрити?

Номер слайду 2

Тема. Чарльз Дікенс (1812-1870). «Різдвяна пісня у прозі»

Номер слайду 3

Очікувані результати Після цього уроку ви зможете: розповідати про основні факти біографії та творчості англійського письменника Ч. Дікенса, історію написання повісті «Різдвяна пісня у прозі»; пояснювати особливості жанру та композиції твору; висловлювати власне враження, емоції, почуття, роздуми від твору;

Номер слайду 4

План роботи на уроці1. Вивчення життя та творчості Ч. Дікенса («Віртуальна екскурсія до дому-музею Ч. Дікенса у Лондоні» з відвідуванням «Віртуальної виставки життя та творчості Ч. Дікенса»).2. З'ясування композиції повісті «Різдвяна пісня у прозі».3. Перегляд буктрейлеру до повісті «Різдвяна пісня у прозі».4. Виразне читання уривка першої строфи.

Номер слайду 5

Сайтfile:///H:/Діккенс.20урок/Бібліотека.20 ВДПУ.20 Віртуальн 20виставки.htmlwww.londonrum.com

Номер слайду 6

Словник літературознавчих термінів. Повість – прозовий твір, за обсягом більший, ніж оповідання. Строфа - У повісті зображено низьку подій з життя героя. Строфа – група рядків, що повторюється у віршованому творі. Композиція – побудова літературного твору.

Номер слайду 7

Буктрейлер (від англ. book — книга, англ. trailer — тягач, причіп) — короткий відеоролик за мотивами книги, кліп по книзі. Метою створення буктрейлера є спонукання до прочитання книги. Його особливістю є те, що розповідь про книгу подається в образній, інтригуючій формі. Сподіваюсь, що ви зацікавитесь твором і із задоволенням прочитаєте його.

Номер слайду 8

«Займи позицію» Чи актуальна творчість Ч. Дікенса в наш час? ТАК ДЕЯКОЮ МІРОЮ НІ

Номер слайду 9

С. 84-93, читати. Переказувати подорожі Скруджа від імені Духів Різдва. Домашнє завдання. Завдання на вибір. Продовжити речення: Я засуджую Скруджа…? Я співчуваю Скруджу…?

pptx
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку