Презентація до уроку чи виховної години "Свобода в житті людини та її межі"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для наочного супроводу проведення уроку чи виховної години.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свобода в житті людини та її межі

Номер слайду 2

Мелетій Смотрицький: «Солодкою, неймовірно солодкою є свобода, бо за неї, буває, легко віддають не тільки багатство, не тільки здоров'я, а навіть саме життя». Альбер Камю: "Свобода — це, у першу чергу, не привілеї, а обов'язки. Свобода означає відповідальність. Ось чому багато хто відчуває страх перед нею. (Б. Шоу)• Поводьтеся так, нібито ви вже щасливі, тоді ви насправді відчуєте себе щасливими. (Дейл Карнегі)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

- Свобода – життя, існування без залежності від кого-небудь, можливість поводитися на свій розсуд; відсутність політичного та економічного гноблення, утиску й обмежень у суспільно-політичному житті; воля; перебування не під арештом, не в неволі; можливість діяти без перешкод і заборон.- Свобода – це можливість бути собою.

Номер слайду 6

Альбер Камю. Свободу має лише той, хто може дозволити собі не брехати. Махатма Ганді. Свобода нічого не варта, якщо вона не включає в себе можливість помилятися. Чак Поланік. Лише втративши все до кінця, ми справді отримуємо свободу. Анатоль Франс. «Таїс». «Як можна бути вільним, Евкріте, коли маєш тіло»?

Номер слайду 7

Моя свобода закінчується там, де починається свобода іншої людини…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Свобода — це можливість Людини жити у злагоді із законами Природи

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Свобода і відповідальність – це дві сторони одного цілого – свідомої людської діяльності. Свобода породжує відповідальність, відповідальність спрямовує свободу. Без моральних обмежень справжньої свободи не існує.

Номер слайду 14

Щастя як найвищий рівень наповненості життя

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Діаграма «Щастя»

Номер слайду 17

«Мене не цікавить, чи вільна людина взагалі, я можу відчути лише свою власну свободу. Щоб знати, чи вільна людина, достатньо знати, чи є у неї господар. Цю проблему робить абсурдною те, що одне й те саме поняття ставить проблему свободи і водночас позбавляє її будь-якого сенсу, оскільки в присутності Бога це вже не стільки проблема свободи, скільки проблема зла. Альтернатива відома: або ми скуті і відповідальність за зло покладається на всемогутнього Бога, або ми вільні й відповідальні, а Бог не всемогутній». (А. Камю «Міф про Сізіфа»)

Номер слайду 18

— Свобода — одна з основних філософських категорій, що характеризують суть людини та її існування, що полягають в можливості, мислити і поводитись відповідно до своїх уявлень і бажань, а не внаслідок примусу. В історії філософії свобода традиційно розглядалася в її співвідношенні з необхідністю. Бути щасливим означає бути самим собою, усвідомлювати себе у стані задоволеності життям. Щастя безперечно пов’язане зі станом піднесення життєвих сил, тобто щастя — чуттєво-емоційна форма можливостей самореалізації особистості, що, у свою чергу, базується на генеральних цілях, сенсах та ідеалах життя. 

Номер слайду 19

pptx
Додано
26 січня 2020
Переглядів
3550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку